GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αύξηση 50% στους νέους κωδικούς ελληνικών προϊόντων το 2014

Θετικότατος είναι για το 2014 ο απολογισμός για την ελληνική επιχειρηματικότητα και τις εξαγωγές σύμφωνα με τα στοιχεία της online υ...


Θετικότατος είναι για το 2014 ο απολογισμός για την ελληνική επιχειρηματικότητα και τις εξαγωγές σύμφωνα με τα στοιχεία της online υπηρεσίας της 520 Barcode Hellas.
Περισσότερα από 24.400 νέα barcodes ελληνικών προϊόντων δημιουργήθηκαν μέσω της online υπηρεσίας της 520 Barcode Hellas και κυκλοφόρησαν στη διεθνή και εγχώρια αγορά με πρόθεμα 520 μέσα στο 2014. Σημαντικό στοιχείο αισιοδοξίας αποτελεί ότι σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα σημειώνεται αύξηση των barcodes της τάξεως του 50%. Επιπλέον, κατά το ίδιο διάστημα 500 νέες εταιρείες εγγράφηκαν στην 520 Barcode Hellas και απέκτησαν κωδικούς με πρόθεμα 520.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο κλάδος τροφίμων και ποτών σταθερά πρωταγωνιστεί στην προσπάθεια εξωστρέφειας της χώρας και το 2014, καταγράφοντας μερίδιο που αγγίζει στο 68%. Όπως είχε παρατηρηθεί ήδη από τα στοιχεία του 1ου εξαμήνου του έτους, ο συγκεκριμένος κλάδος εμφανίζει μεγαλύτερη διασπορά στους τομείς δραστηριότητας των επιχειρήσεων του. Νέο και ενδιαφέρον στοιχείο είναι η ανοδική τάση κλάδων όπως η οινοποίηση, η ζυθοποιία και η αποσταγματοποιία οι οποίοι αυξήθηκαν σημαντικά σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα φτάνοντας το 11% του συνόλου της κατηγορίας. Αντιθέτως κάμψη 40% εμφανίζουν οι επιχειρήσεις παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας ελαιολάδου. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο κλάδο το 70% των επιχειρήσεων είναι παραγωγικές ενώ το 30% είναι εμπορικές, εισαγωγικές ή εξαγωγικές.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση