GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέβαλε νέα δόση 500 εκατ. ευρώ στην Ουκρανία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέβαλε σήμερα μια νέα δόση της βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, την ώρα που το Κί...



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέβαλε σήμερα μια νέα δόση της βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, την ώρα που το Κίεβο αποκτά νέα κυβέρνηση.

«Η Επιτροπή, στο όνομα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατέβαλε 500 εκατομμύρια ευρώ στην Ουκρανία στο πλαίσιο του προγράμματος μακροοικονομικής βοήθειας το οποίο εγκρίθηκε νωρίτερα φέτος», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Η ΕΕ αναμένεται να καταβάλει την άνοιξη ακόμη 250 εκατομμύρια ευρώ στην Ουκρανία, η οικονομία της οποίας βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση.

«Η Ευρώπη τηρεί τις δεσμεύσεις της σε ό,τι αφορά την αλληλεγγύη προς την Ουκρανία. Προσφέρουμε μια ουσιαστική υποστήριξη στον ουκρανικό λαό σε δύσκολους καιρούς σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο», δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικά Θέματα Πιερ Μοσκοβισί.

«Σε αντάλλαγμα είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθεί ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων για να δημιουργηθεί ένα πρόσφορο και βιώσιμο περιβάλλον για όλους τους Ουκρανούς», πρόσθεσε ο Μοσκοβισί.

Οι μεταρρυθμίσεις που ζητεί η ΕΕ αφορούν κυρίως τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών, την καταπολέμηση της διαφθοράς, την ενέργεια και τον χρηματοοικονομικό τομέα.

Συνολικά η ΕΕ θα καταβάλει 1,6 δισεκατομμύριο ευρώ υπό τη μορφή δανείων προς την Ουκρανία μέσω του προγράμματός της μακροοικονομικής βοήθειας, το οποίο έχει ως όρο μεταρρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση