GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μακελειό με 56 νεκρούς στην Ινδία

Πενήντα έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις χθες στο κρατίδιο Ασαμ της βορειοανατολικής Ινδίας, τις οποίες η αστυνομία απέδωσε στους αυτο...

Μακελειό με 56 νεκρούς στην Ινδία
Πενήντα έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις χθες στο κρατίδιο Ασαμ της βορειοανατολικής Ινδίας, τις οποίες η αστυνομία απέδωσε στους αυτονομιστές του Εθνικού Δημοκρατικού Μετώπου του Μπόντολαντ (NDFB), σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε σήμερα.
"Επί του παρόντος ο απολογισμός είναι 56 νεκροί και 80 τραυματίες", δήλωσε ο Σ.Ν. Σινγκ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αστυνομίας του κρατιδίου. "Οι δυνάμεις μας προσπαθούν να φτάσουν στις πιο απομακρυσμένες περιοχές για να δουν αν υπάρχουν νεκροί στα σπίτια ή στο δάσος".
Αμέσως μετά τις επιθέσεις οι αρχές τέθηκαν σε "κόκκινο συναγερμό" και επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, αντάρτες ανάγκασαν χωρικούς να βγουν από τα σπίτια τους πριν τους εκτελέσουν εν ψυχρώ. Παιδιά υπάρχουν ανάμεσα στα θύματα, δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης Ταρούν Γκογκόι. "Είναι μια από τις πιο βάρβαρες επιθέσεις που σημειώθηκαν πρόσφατα. Οι αντάρτες δεν λυπήθηκαν ούτε τα παιδιά", αντέδρασε, αναφερόμενος στο NDFB, την παράνομη οργάνωση που διεκδικεί την ανεξαρτησία της περιοχής αυτής επί δεκαετίες.
"Είδα να σκοτώνουν τη γυναίκα μου και τους δύο γιους μου μπροστά στα μάτια μου", κατέθεσε ο 40χρονος Ανιλ Μουρμού, κάτοικος του χωριού Φουλμπαρί, όπου 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. "Γλίτωσα γιατί ήμουν κρυμμένος κάτω από ένα κρεβάτι".
Το κρατίδιο Ασαμ, στα σύνορα του Μπουτάν και του Μπανγκλαντές, έχει μακρά ιστορία συγκρούσεων για εδαφικές διαφορές, συχνά βίαιων, ανάμεσα στις φυλές αυτοχθόνων Μπόντο, στους μουσουλμάνους εποίκους και στην κοινότητα Αντιβάσι.
Κατά το παρελθόν, οι Μπόντο πραγματοποίησαν αιματηρές επιδρομές κατά των μουσουλμάνων και των Αντιβάσι.
Στις αρχές του 2014, συγκρούσεις προκάλεσαν τον θάνατο περισσοτέρων από 45 ανθρώπων και τον εκτοπισμό 10.000. Το 2012, ο απολογισμός ήταν 100 νεκροί και 400.000 εκτοπισμένοι.
Τα περισσότερα από τα θύματα των τελευταίων συγκρούσεων στην περιοχή είναι μέλη της φυλής Αντιβάσι, οι οποίοι συνήθως είναι εργάτες στις καλλιέργειες τσαγιού, σύμφωνα με τον Σινγκ.
Οι χθεσινές επιθέσεις ενδέχεται να πυροδοτήθηκαν από ριζοσπάστες του NDFB που είναι αντίθετοι στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και μιας μετριοπαθούς οργάνωσης.
Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι καταδίκασε τις "άνανδρες ενέργειες" και έστειλε τον υπουργό Εσωτερικών στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση