GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

6 tips για τέλεια μαγειρεμένα όσπρια και λαχανικά!

Μπορεί να μην είναι τα αγαπημένα σου αλλά τα όσπρια και τα λαχανικά είναι απαραίτητα στη διατροφή σου. Δες πώς μπορείς να τα κ...



Μπορεί να μην είναι τα αγαπημένα σου αλλά τα όσπρια και τα λαχανικά είναι απαραίτητα στη διατροφή σου.
Δες πώς μπορείς να τα κάνεις λίγο πιο νόστιμα χρησιμοποιώντας τα παρακάτω tips!

Άφησέ τα ολόκληρα, όπως είναι

Τα λαχανικά όπως είναι τα σπαράγγια και τα πράσινα φασολάκια καλό είναι να μην κόβονται πριν μαγειρευτούν αλλά να μαγειρεύονται όπως είναι. Αφαίρεσε απλά τα κοτσάνια και τις ξερές άκρες και είναι έτοιμα.

Χρησιμοποίησε το μεγαλύτερο σκεύος που έχεις

Όταν μαγειρεύεις λαχανικά ή όσπρια καλό είναι να χρησιμοποιείς τη μεγαλύτερή σου κατσαρόλα έτσι ώστε να μαγειρεύονται ομοιόμορφα και να μην κολλάνε το ένα πάνω στο άλλο.

Μην βάζεις το αλάτι από την αρχή

Αν έχεις μάθει να βάζεις το αλάτι από την αρχή στα λαχανικά σου σταμάτα να το κάνεις και βάλ’το όταν αυτά έχουν αρχίσει και παίρνουν ένα χρωματάκι μαζί με το νερό. Τότε καλό είναι να βάλεις και όλα τα άλλα αρωματικά που θέλεις.

Χαλάρωσε με το νερό που βάζεις στην κατσαρόλα

Μη γεμίζεις την κατσαρόλα με νερό. Θέλεις όταν τα λαχανικά σου θα είναι έτοιμα να έχει μείνει μία ελαφριά σαλτσούλα στον πάτο της κατσαρόλας και να μην είναι γεμάτη ζουμιά.

Βγάλ’τα από την κατσαρόλα όταν είναι έτοιμα

Αν τρυπιούνται εύκολα με το πηρούνι και τα υγρά δεν έχουν απορροφηθεί ακόμα χρησιμοποίησε μία τρυπητή κουτάλα για να μεταφέρεις τα λαχανικά σου σε ένα άλλο κατσαρολάκι ή στο πιάτο σου. Αφήνοντας την κατσαρόλα ξεσκέπαστη τα υγρά θα απορροφηθούν.

Λίγο βουτυράκι στο τέλος δεν κάνει κακό

Αν θέλεις να δώσεις λίγη παραπάνω γεύση στα λαχανικά σου καλό είναι στο τέλος, όταν θα είναι έτοιμα να ρίξεις 1-2 κουταλίτσες βουτυράκι μέσα στην κατσαρόλα και να ανακατέψεις απαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση