GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πλησιάζουν τους 7.000 οι νεκροί από τον Έμπολα

Τους 7.000 πλησιάζει ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία του Έμπολα, στη δυτική Αφρική... Οι νεκρο...


Τους 7.000 πλησιάζει ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία του Έμπολα, στη δυτική Αφρική...

Οι νεκροί ανήλθαν σε 6.583 νεκρούς, ενώ συνολικά 18.188 κρούσματα έχουν καταγραφεί στις τρεις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από τον ιό: τη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουινέα.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, στη Σιέρα Λεόνε καταγράφηκαν 8.069 κρούσματα τη 10η Δεκεμβρίου και 1.899 νεκροί, ενώ την 9η Δεκεμβρίου ο απολογισμός ήταν 8.014 κρούσματα και 1.857 νεκροί.

Στη Λιβερία, που παρέμενε για μεγάλο χρονικό διάστημα η πλέον πληγείσα χώρα, καταγράφεται μια επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού. Την 7η Δεκεμβρίου, η χώρα καταμετρούσε 7.765 κρούσματα εκ των οποίων 3.222 θανατηφόρα. Την 3η Δεκεμβρίου υπήρχαν 7.710 κρούσματα, 3.177 εκ των οποίων θανατηφόρα.

Στη Γουινέα, όπου η επιδημία ξέσπασε πριν από 1 χρόνο, είχαν καταγραφεί 2.354 κρούσματα ως τη 10η Δεκεμβρίου, 1.462 εξ αυτών θανατηφόρα.

Πέραν των τριών αυτών χωρών της δυτικής Αφρικής, ο απολογισμός των νεκρών παραμένει αμετάβλητος με έξι στο Μάλι, έναν στις ΗΠΑ και οκτώ στη Νιγηρία.

Η Ισπανία και η Σενεγάλη, όπου ο ΠΟΥ επίσημα κήρυξε το τέλος της επιδημίας του ιού Έμπολα, έχουν καταγράψει η καθεμιά 1 κρούσμα και κανέναν θάνατο.

Σημειώνεται πως ο ιός, ένας από τους πλέον επικίνδυνους για τον άνθρωπο αυτή τη στιγμή, έχει επίσης πλήξει σκληρά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ως την 7η Δεκεμβρίου 639 μέλη των υγειονομικών υπηρεσιών είχαν μολυνθεί και 349 απεβίωσαν, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση