GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

AΥΤΑ είναι τα 10 πιο Ακριβά Πιάνο του Κόσμου! [photos]

Καθώς κάθε όργανο έχει τα δικά του δυνατά και αδύναμα σημεία, πολλοί όμως θεωρούν το πιάνο σαν το κορυφαίο όργανο. Είναι σχετι...



Καθώς κάθε όργανο έχει τα δικά του δυνατά και αδύναμα σημεία, πολλοί όμως θεωρούν το πιάνο σαν το κορυφαίο όργανο.
Είναι σχετικά εύκολο να παίξει κανείς πιάνο, αλλά το να γίνει κάποιος κορυφαίος μουσικός σ’αυτό το όργανο είναι μια τελείως διαφορετική υπόθεση. Παίρνει πολλά χρόνια και ένα απίστευτο αριθμό ωρών εξάσκησης για να γίνει κάποιος δεξιοτέχνης πιανίστας.

Ακόμη περισσότερο το πιάνο δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο όργανο, στο πόσο πολύ μπορεί να μεταβάλλει τα ανθρώπινα συναισθήματα όπως έχουν αποδείξει τα καλύτερες μουσικές συνθέσεις της ιστορίας. Έργα όπως το Prelude in G minor, Op. 23, No. 5 του Rachmaninoff, η Sonata No. 28 in A major του Beethoven και το Concerto No. 1 in B-flat minor, Op. 23 του Tchaikovsky είναι εξαιρετικά μουσικά κομμάτια τα οποία δεν θα μπορούσαν να εκτιμηθούν χρησιμοποιώντας κάποιο άλλο μουσικό όργανο.


Πολλοί πιστεύουν ότι ο συνδυασμός του ακουστικού βάθους και εύρους που έχει η φυσική μεταλλική χορδή και η συστημική διάταξη των πλήκτρων δίνουν στο πιάνο ένα πλεονέκτημα έναντι των άλλων οργάνων. Για όσους ίσως δεν γνωρίζουν, το πιάνο ανήκει στην οικογένεια των χορδόφωνων μουσικών οργάνων και είναι μια φυσική μετεξέλιξη του σφυρήλατου σαντουριού, του κλαβίχορδου και του Τσέμπαλου.

Τα πιάνο παράγουν τον ήχο όταν πατάμε τα πλήκτρα του πληκτρολογίου τους. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα μικρά μαλακά σφυράκια, καλυμμένα από τσόχα, να χτυπήσουν την επιφάνεια μιας μεταλλικής ή ατσάλινης χορδής, η οποία θα παράγει ακουστικές δονήσεις, όπως γίνεται και με τα άλλα έγχορδα όργανα. Όμως το πιάνο μπορεί και αποδίδει ένα κατά πολύ πλουσιότερο ήχο καθώς αυτός επηρεάζεται από την προστατευτική εξωτερική του θήκη, την εσωτερική γέφυρα και το ηχείο που διαθέτει.

Οι ειδικοί έχουν αναγνωρίσει ότι ο ήχος που παράγει κάθε πιάνο εξαρτάται από τα υλικά με τα οποία έχει κατασκευαστεί. Λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής και του χαμηλού ρυθμού μείωσης της τιμής του, ένα πιάνο μπορεί να διαρκέσει για μια ολόκληρη ζωή. Για την ακρίβεια, πολλά πιάνο διαρκούν πολλές ζωές. Γι’ αυτό το λόγο τα πιάνο συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στα πιο ακριβά μουσικά όργανα.

Επίσης παράγοντες όπως είναι οι διάσημοι ιδιοκτήτες, η ιστορικότητα ή η ποιότητα κατασκευής μπορούν να οδηγήσουν τις τιμές ενός πιάνο σε αστρονομικά επίπεδα. Πόσο ψηλά μπορούν να φτάσουν οι τιμές; Δείτε παρακάτω τη λίστα με τα 10 πιο ακριβά πιάνο του κόσμου.
10. Fazioli Concert Grand Brunei: $400.000

Ο Paolo Fazioli πριν 32 χρόνια ίδρυσε την ιταλική εταιρία Fabioli Pianoforti, που πλέον είναι μια από τις πιο αναγνωρισμένες εταιρίες κατασκευής χειροποίητων πιάνο. Τα πιάνο της εταιρίας έχουν χρησιμοποιηθεί στα μεγαλύτερα κονσέρτα του κόσμου. Η ναυαρχίδα της εταιρίας είναι το Fazioli Concert Grand Brunei και μπορείτε να την αποκτήσετε αν αποχωριστείτε 400.000 δολάρια.
9. The Dying Swan: $409.000

Αυτό ξυλόγλυπτο πιάνο από μαόνι κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και ήταν ένα από τα 130 αντικείμενα που άνηκαν στο Garden Museum στην Ιαπωνία και δημοπρατήθηκε το 2013.
8. The Casablanca Piano: $602.500

Με την ξεθωριασμένη του πρασινοκίτρινη απόχρωσή του, θα έλεγε κανείς ότι δεν από εξωτερικής άποψης δεν έχει να δώσει πολλά. Όμως έχει τεράστια συναισθηματική αξία για τους οπαδούς της ταινίας Casablanca, καθώς έχει πρωταγωνιστήσει στη διάσημη σκηνή “As Time Goes By”.
7. MArilyn Monroe’s Baby Grand Piano: $662.500

Αυτό το αγνώστου κατασκευαστή πιάνο άνηκε στη μητέρα της Merilyn Monroe και η ίδια το αγαπούσε τρελά. Δημοπρατήθηκε το 1999 μαζί με άλλα αντικείμενα της διάσημης ηθοποιού και τελικά αγοράστηκε από τη διάσημη σταρ Mariah Carey για $662,500.
6. Kuhn Bosendorfer Grand Piano, $1.200.000

Αυτό το φανταστικό πιάνο είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μιας εταιρίας κολοσσού, της Bosendorfer και του καλύτερου γλύπτη γυαλιού, τον Jon Kuhn. Τα συγκεκριμένα πιάνο είναι συλλεκτικά και έχουν πάνω από 100.000 αστραφτερούς πολύτιμους λίθους.
5. Galaxy Piano: $1.360.000

Αυτό το ξεχωριστό πιάνο κατασκευάζεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Το σώμα είναι καλυμμένο με χρυσό 24ων καρατίων, αυτόματη ανύψωση και κυρτά πλήκτρα (το μοναδικό στον κόσμο).
4. Sound of Harmony Concert Grand: $1.630.000

Αυτό το ειδικής παραγγελίας πιάνο, κατασκευάστηκε και τροποποιήθηκε αποκλειστικά για ένα Κινέζο συλλέκτη τέχνης. Ο χρόνος που χρειάστηκε για να κατασκευαστεί ήταν 3 χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι για να φτιαχτεί μόνο το ηχείο χρησιμοποιήθηκαν 40 στρώσεις από διαφορετικά είδη ξύλου από όλο τον κόσμο.
3. Red Pops for RED: $1.925.000

Αυτό το πανέμορφο πιάνο δημοπρατήθηκε για να μαζευτούν χρήματα για εξτρατεία κατά του Aids στην Αφρική.
2. Το πιάνο του John Lennon: $2.370.000

Σε αυτό το πιάνο ο John Lennon συνέθεσε το τραγούδι “Imagine”. Το είχε αγοράσει το 1970 με 2.456 δολάρια, ενώ το 2009 που δημοπρατήθηκε το αγόρασε ο Βρετανός σταρ George Michael για 2.370.000 δολάρια.
1.Crystal Piano: $3.220.000

Με αυτό το κρυστάλλινο πιάνο έπαιξε ο Κινέζος πιανίστας Lang Lang στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008.
Το ξεχωριστό αυτό πιάνο πουλήθηκε σε δημοπρασία προς 3.220.000 δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση