GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι ισχύει για την τοποθέτηση ABS στα βαρέα οχήματα

Υποχρεωτικά πρέπει να τοποθετηθεί ABS στα βαρέα οχήματα που κυκλοφόρησαν από 1-1-99. Υπεγράφη από τον Υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και...

Υποχρεωτικά πρέπει να τοποθετηθεί ABS στα βαρέα οχήματα που κυκλοφόρησαν από 1-1-99.
Υπεγράφη από τον Υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλο απόφαση με την οποία ρυθμίζεται εξ’ υπαρχής το θέμα της τοποθέτησης συστήματος αντιεμπλοκής (ABS) στα βαρέα οχήματα ως εξής:
Υποχρέωση να τοποθετήσουν το σύστημα αυτό έχουν όλα τα οχήματα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από 1-1-1999 και μετά, ημερομηνία με την οποία θεσπίστηκε η υποχρέωση από την ΕΕ να τοποθετείται το σύστημα αυτό από τις κατασκευάστριες εταιρείες.
Η υποχρέωση για τοποθέτηση του συστήματος ABS θα ελέγχεται από τα ΚΤΕΟ από 1-4-2015, και κάθε φορά από την ημερομηνία αυτή που τα οχήματα θα περνούν από τεχνικό έλεγχο.
Δίδεται προθεσμία πέντε ετών για τα οχήματα που κυκλοφόρησαν πριν από την παραπάνω προθεσμία να κυκλοφορήσουν χωρίς την υποχρέωση τοποθέτησης του συστήματος αυτού, μετά δε την παραπάνω ημερομηνία τα οχήματα αυτά αποσύρονται από την κυκλοφορία .
Ακόμη, με την ίδια απόφαση παρατείνεται η μετατροπή αδειών νομαρχιακών μεταφορών. Με αυτή υποχρεούνται οι μεταφορείς που κατέχουν άδεια κυκλοφορίας με την ένδειξη "νομαρχιακές μεταφορές" να μετατρέψουν αυτές σε εθνικών ή διεθνών μεταφορών μέχρι 31-8-2015.
Η ρύθμιση αυτή κρίθηκε αναγκαία λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι μεταφορείς ώστε να είναι αδύνατος ο εφοδιασμός αυτών με άδεια οδικού μεταφορέα απαραίτητη προϋπόθεση για την παραπάνω μετατροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση