GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η εκλογή του Προέδρου ''καίει'' τα δάση... Υπογράψτε κι εσείς

Την χαριστική βολή στα δάση δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος με προκάλυμμα την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με την οργάνω...

Την χαριστική βολή στα δάση δίνει το υπουργείο Περιβάλλοντος με προκάλυμμα την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με την οργάνωση WWF Ελλάς.
«Εν μέσω διαδικασιών για την...
εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας το ΥΠΕΚΑ βιάζεται να περάσει νόμο στη Βουλή με τον οποίο εξυπηρετεί τα μικροσυμφέροντα και καταστρέφει τα δάση. Προς τι αυτή η βιασύνη;» Αναρωτιέται η οργάνωση σε ανακοίνωσή της .
Η WWF Ελλάς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το νομοσχέδιο με τίτλο « Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα-Ρημοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις» που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός ΥΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς χωρίς προηγουμένως να ακολουθηθεί η διαδικασία της ανοιχτής διαβούλευσης το οποίο συζητείται και ψηφίζεται από την Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Δεκεμβρίου..
Όπως αναφέρει η οργάνωση, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προσφέρει εμμέσως κίνητρο σε οργανωμένους εμπρηστές αφού επιτρέπει την χρήση καμένων εκτάσεων για γήπεδα γκολφ, τουριστικές εγκαταστάσεις, βιομηχανίες με την προϋπόθεση ότι δεν θα έχει ανακάμψει η βλάστηση ως και 5 χρόνια μετά την πυρκαγιά. Παράλληλα, το νέο νομοσχέδιο διευκολύνει τους αποχαρακτηρισμούς δασών και δασικών εκτάσεων αφού επιτρέπει την αναθεώρηση των δασικών χαρτών.
Το νομοσχέδιο έρχεται 4 μόλις μήνες μετά την ψήφιση του επίσης δασοκτόνου νόμου 4280/2014 για την ιδιωτική πολεοδόμηση και δασικής γης.
Για δεύτερη φορά σε 4 μόλις μήνες τα ελληνικά δάση βρίσκονται αντιμέτωπα με την συντονισμένη επιχείρηση σαρωτικής υποβάθμισης της περιβαλλοντικής νομοθεσίας που συντελείται στην χώρα.
Ήδη συγκεντρώνονται υπογραφές εδώ  https://secure.avaaz.org/el/save_greek_forests_new_txt/?bphhcgb&v=50168 , ώστε να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση