GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αγωνία για τους επιβάτες του φλεγόμενου πλοίου - Ο καιρός εμποδίζει την επιχείρηση διάσωσης – ΒΙΝΤΕΟ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές από την εκδήλωση πυρκαγιάς σε πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα. Η ...


Αγωνία για τους επιβάτες του φλεγόμενου πλοίου - Ο καιρός εμποδίζει την επιχείρηση διάσωσης – ΒΙΝΤΕΟ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές αρχές από την εκδήλωση πυρκαγιάς σε πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο γκαράζ του πλοίου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, και ήδη έχει απογειωθεί ελικόπτερο από το Κοτρώνι που σπεύδει στο σημείο ενώ σε αναμονή βρίσκονται δύο πλωτά μέσα του λιμενικού σώματος.
Το επιβατηγό πλοίο «Νόρμαν Ατλάντικ» με σημαία Ιταλίας, πλέει σε διεθνή ύδατα, 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών, σύμφωνα με το λιμενικό, και μεταφέρει 478 επιβάτες και 222 οχήματα, κυρίως φορτηγά.
Δόθηκε εντολή εκκένωσης - Αυτόπτης μάρτυρας: Είμαστε περικυκλωμένοι
Από ώρα σε ώρα, αναμένεται η εκκένωση του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Νorman Αtlantic, με σημαία Ιταλίας, που έπιασε φωτιά, ενώ αυτό έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών, με προορισμό την Αγκόνα.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, σε λίγο, θα ξεκινήσει η εκκένωση με τις βάρκες και τη συμμετοχή του πλοίου που βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή, ενώ στο σημείο αναμένεται να σπεύσουν και άλλα παραπλέοντα, ελικόπτερο και πλωτά του λιμενικού.
Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία ενός επιβάτη, ο οποίος δηλώνει ότι οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. «Μου λένε ότι η φωτιά έχει φτάσει και στο πάνω κατάστρωμα. Είμαστε περικυκλωμένοι, σε παίρνει ο αέρας, έχει τουλάχιστον 8 μποφόρ», ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εντολή να σπεύσουν άμεσα παραπλέοντα πλοία κοντά στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νorman Αtlantic», στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ αυτό έπλεε βορειοδυτικά των Οθωνών, δόθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Ερευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.
Σύμφωνα με στέλεχος της ναυλώτριας εταιρείας του πλοίου, η πυρκαγιά που έχει εκδηλωθεί σε ένα απο τα γκαράζ, είναι μεγάλη και έχει ήδη δοθεί εντολή εκκένωσης του πλοίου για λόγους ασφαλείας.
Με τη βοήθεια του πληρώματος, πολλοί από τους επιβάτες έχουν αποβιβαστεί στις ναυαγοσωστικές βάρκες του «Νorman Αtlantic», ενώ στο σημείο αναμένεται σε λίγη ώρα και επιβατηγό πλοίο, προκειμένου να συνδράμει σε βοήθεια.
Το πλοίο που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα από την Πάτρα, με προορισμό την Ιταλία, μέσω Ηγουμενίτσας, ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ απο ιταλικό όμιλο και σε αυτό επιβαίνουν συνολικά 411 επιβάτες, 222 οχήματα και 55 άτομα πλήρωμα.
Δείτε το βίντεο από το MEGA:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση