GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προωθείται διάταξη που θα εξαιρεί τις αγροτικές επιδοτήσεις από τη φορολόγηση

Του Αλέξανδρου Μπίκα. Παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα της φορολόγησης των αγροτικών επιδοτήσεων που λαμβάνουν αγρότες και...



Του Αλέξανδρου Μπίκα.

Παραμένει σε εκκρεμότητα το ζήτημα της φορολόγησης των αγροτικών επιδοτήσεων που
λαμβάνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι της χώρας, καθώς με βάση όσα ισχύουν και έχουν ψηφιστεί, ισχύει η φορολόγηση και των επιδοτήσεων με 13%. Η φορολογία αυτή ισχύει για κατ’ επάγγελμα αγρότες και ετεροεπαγγελματίες.

Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες του paseges.gr το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται –εκτός συγκλονιστικού απροοόπτου- να εξαιρέσει με νομοθετική διάταξη τις επιδοτήσεις από τη φορολόγηση.


Κατά τα άλλα ισχύει, σύμφωνα με όσα αναφέρει στο paseges.gr o κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, φοροτεχνικός από την Καρδίτσα που ασχολείται ενεργά με θέματα φορολογίας των αγροτών, όσα έχουν ψηφιστεί. Δηλαδή η φορολόγηση των αγροτών, κατ΄ επάγγελμα ή μη με 13% στο δηλωθέν εισόδημα που προκύπτει αν αφαιρεθούν τα έξοδα από τα έσοδα. Τούτο, διευκρινίζει ο κ. Παπαδημητρίου, ισχύει εφόσον τηρούνται βιβλία εσόδων – εξόδων ή όχι.



Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση