GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αηδόνης: Βουδούρης και Παραστατίδης να μην κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες...

Aνεξέλεγκτες πλεον αντιδράσεις πυροδοτούν οι καταγγελίες Χαϊκάλη περι απόπειρας χρηματισμού του αλλά και η δήλωση των βουλευτών Ο. Βουδού...

Aνεξέλεγκτες πλεον αντιδράσεις πυροδοτούν οι καταγγελίες Χαϊκάλη περι απόπειρας χρηματισμού του αλλά και η δήλωση των βουλευτών Ο. Βουδούρη και Θ. Παραστατίδη με την οποία κατηγορούν ευθέως συγκεκριμένους συναδέλφους τους για εξαγορά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Χρήστος Αηδόνης από την Ολομέλεια της Βουλής είπε «Περίμενα την συγγνώμη τους από το βήμα της Ολομέλειας. Τα σκουλήκια! Δεν είναι μόνο πολιτικά σκουλήκια αλλά και τυφλοπόντικες που σήμερα κρύβονται» είπε οργισμένος ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης για τους επίσης ανεξάρτητους βουλευτές Οδυσσέα Βουδούρη και Θεόδωρο Παρατστατίδη μετά την επιστολή των τελευταίων που υπονοούν ευθέως ότι όσοι ψήφισαν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά είχαν καταψηφίσει τον προϋπολογισμό χρηματιστήκαν!
Ο κ. Αηδόνης κατεβαίνοντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, γύρισε προς το προεδρείο και πρόσθεσε «και κάτι ακόμα που ξέχασα να πω! Αυτοί οι τύποι να αποφύγουν να κυκλοφορούν αυτό το διάστημα γιατί είμαι από χωριό και δεν έχουμε καλή φήμη».
Απευθυνόμενος δε προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς φημολογείται ότι θα υπάρξει προεκλογική συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ με Βουδούρη και Παραστατίδη είπε «γνώριζα πως η Αριστερά είναι ταυτισμένη με την ηθική. Σήμερα τη λυπάμαι . Κατάπτωση είναι το χαρακτηριστικό της πολιτικής τους… . Οι πολιορκητές της εξουσίες που με την ρητορεία των αργυρώνητων και των κουμπαράδων εύχομαι να μην βρεθούν αντιμέτωποι με το δημιούργημά τους»

2 σχόλια

  1. Ιδού το ήθος του ! Μάλιστα. Ξύλο, επειδή έχουν διαφορετική άποψη και έχουν υποψίες για την αγνότητα των προθέσεων του !

    Από πότε οι υποψίες θεωρούνται ποινικό αδίκημα ; Αλλά ο κ. Αηδόνης έχει αποδείξεις και στοιχεία για την αποστασία του 1965 ; Ποιοι, πότε και πως εξαγοράστηκαν ; Ας βγει και ας αποκαταστήσει, έστω ιστορικά, τους τότε διαποπεμφθέντες βουλευτές !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα αυτά χωρίς αποδείξεις και στοιχεία... Τι έγινε τότε ; Τι έλεγαν, χωρίς αποδείξεις, οι άνθρωποι της ΝΔ για τον σημερινό τους πρόεδρο ;

    1993 Δήλωση Σαμαρά :

    «Η Πολιτική Άνοιξη θεωρεί ότι η κατολί­σθηση της χώρας σε εθνικό, οικονομικό, θε­σμικό και κοινωνικό επίπεδο ξεπέρασε πλέον τα όρια του πολιτικού συναγερμού. Και πι­στεύει ότι μόνον η διακοπή ανοχής προς τη σημερινή κυβέρνηση μπορεί να αποτρέψει ε­περχόμενα δραματικά γεγονότα που θα εξω­θούσαν μοιραία σε ακρότητες την κοινωνική ι­σορροπία του τόπου. Κατά συνέπεια καθιστώ δημόσια σαφές προς όλους ότι Άνοιξη και στήριξη της κυβέρνησης αποτελούν δύο αντί­θετες θέσεις που είναι αδύνατον να συνυπάρ­ξουν»

    Ο Μητσοτάκης απαντά:

    «Ο Αντώνης Σαμαράς έ­κανε απόψε το βήμα προς τη μεγάλη προδοσί­α του 47% του ελληνικού λαού. Γίνεται όργα­νο των αντιπάλων μας και των οικονομικών συμφερόντων των οποίων είναι δέσμιος με σκοπό να πλήξει πισώπλατα την παράταξη που τον δημιούργησε, την ώρα που η σκληρή προσπάθεια τρεισήμισι ετών αποδίδει τους καρπούς της, αδιαφορώντας για τα συμφέρο­ντα της χώρας και του ελληνικού λαού»

    Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 1993, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Στεφανόπουλος, στενός φίλος του Σαμαρά, παρέδωσε επιστολή στον πρόεδρο της βου­λής, Αθανάσιο Τσαλδάρη, με την οποία τον ε­νημέρωνε ότι καθίσταται πλέον ανεξάρτητος βουλευτής και αίρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση.

    Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 1993, δύο ακόμα βουλευτές της ΝΔ αποχώρησαν από τη ΝΔ και προσχώρησαν στην ΠΟΛΑΝ του Σαμαρά. Πρόκειται για τους Νίκο Κλείτο και Βασίλη Μαντζώρη, στενοί συνεργάτες και οι δύο του πρώην υ­πουργού εξωτερικών.

    9 Σεπτεμβρίου 1993, ενας σχετικά άγνωστος βουλευτής, που μάλιστα δεν συγκαταλεγόταν στους στενούς φίλους του Σαμαρά, ο Γιώργος Συμπιλίδης, αποχωρεί από τη ΝΔ και μπαίνει στην ΠΟΛΑΝ κρατώντας την έδρα του. Την ίδια ώρα ένας άλλος βουλευ­τής της Νέας Δημοκρατίας, στενός συνεργά­της του Σαμαρά, ο Άκης Γεροντόπουλος, πα­ραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα και προσχώρησε κι αυτός στην Πολιτική Άνοιξη.

    Η διαφορετική στάση των βουλευτών με κέποιους να κρατούν την έδρα τους και άλλους να τη παραδίδουν, λειτούργησε ως άλλοθι στον Σαμαρά, καθώς έδειχνε προς τα έξω προς πρόκειται για προσωπικές επιλογές των εν λόγω βουλευτών, ασυντόνιστες μεταξύ τους. Δηλαδή πως δεν επρόκειτο για αποστασία.

    Εξοργισμένοι πρώην ψηφοφόροι του Συμπιλίδη εισέβαλαν στο πο­λιτικό του γραφείο, στο Κιλκίς, και τα έκαναν «γης μαδιάμ». Αλλά και ο Γεροντόπουλος δέχτηκε λιντσάρισμα μέσα στο κτίριο της βουλής από νεοδημοκράτες που τον φώναζαν «προδότη».

    9 Σεπτεμβρίου του 1993, ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης έκανε την ακό­λουθη δήλωση: «Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι και τα συμφέροντα που τους στηρίζουν είχαν κάθε λόγο και διάλεξαν αυτή τη στιγμή για να προκαλέσουν κρίση και ανωμαλία. Στόχος τους ήταν να μην προλάβουν οι Έλληνες να δουν και να απολαύσουν τα αποτελέσματα των δικών τους θυσιών».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση