GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουίκ: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ψηφίσουμε "όχι"

Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, απάντησε (17.12.14) ως εξής σε ερωτήσεις που του έγινα...



Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, απάντησε (17.12.14) ως εξής σε ερωτήσεις που του έγιναν από τους δημοσιογράφους Γ. Κουρτάκη – Π. Τζένο στα PARAPOLITIKA FM

Η πλήρης απομαγνητοφώνηση, έχει ως εξής:

Γ. Κουρτάκης: Καλημέρα
Τ. Κουίκ: Καλημέρα και στους δυο σας.
Π. Τζένος: Καλημέρα κύριε Κουίκ.

Γ. Κουρτάκης: Πως είστε;

Τ. Κουίκ: Είμαι καλά. Και να ξεκινήσω με μία κατηγορηματική δήλωση. Έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στους Financial Times ο Πάνος Καμμένος χτές.

Μάλιστα, ήμουν παρών στη συνέντευξη αυτή.

Αποτυπώθηκε (και θα το δείτε στα διάφορα blogs και sites),ότι ο Πάνος Καμμένος... αμφισβητεί, ότι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ θα υπάρξει η πειθαρχία ή αυτό που λέμε η ομοφωνία για τη μη ψήφιση ΠτΔ.

Π. Τζένος: Δηλαδή; Θέλετε να μας το κάνετε πιο συγκεκριμένο;

Τ. Κουίκ: Ρωτήθηκε για το τι θα κάνουν οι ανεξάρτητοι και αποτυπώθηκε το τι θα κάνουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Διευκρινίζουμε...

Ο Πάνος Καμμένος, (για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση και να μην παίρνει αέρα η ψυχολογία εκείνων οι οποίοι έχουν ήδη ψυχολογία της ήττας για να επιλέξουν και τον Σ. Δήμα), ο Πάνος Καμμένος δεν αναφερόταν στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ οι οποίοι 12 θα πούμε τρεις φορές το «ΟΧΙ και θέλουμε κάλπες».

Γ. Κουρτάκης: Γιατί είστε τόσο σίγουρος κύριε Κουίκ;

Τ. Κουίκ: Γιατί ήμουν μπροστά στη συνέντευξη. Τι να κάνουμε τώρα...

Γ. Κουρτάκης: Όχι για αυτό. Ότι και στις τρεις ψηφοφορίες και οι δώδεκα θα πουν όχι.

Τ. Κουίκ: Έχω μάθει πια να διαβάζω τόσο καλά την ανθρωπογεωγραφία της κοινοβουλευτικής ομάδας μας, ώστε είμαι απόλυτα σίγουρος ότι και οι 12 θα πουν ΟΧΙ. Είμαι απόλυτα σίγουρος. Και για μια ακόμη φορά, χτες που μαζευτήκαμε ως Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν τέθηκε καν τέτοιο ζήτημα. Κουβεντιάσαμε άλλα θέματα γι ’αυτό και κράτησε η συνεδρίασή μας μόνο 45 λεπτά.

Ο Πάνος Καμμένος αυτό που εννοούσε και το έχει ξαναπεί πάρα πολλές φορές, αναφερόταν σε ανεξάρτητους βουλευτές και κυρίως εκείνους οι οποίοι έφυγαν από την Κοινοβουλευτικοί μας Ομάδα για τους δικούς τους λόγους. Και το έχει πει. Έχει κάνει έκκληση προς την πλευρά τους, «τιμήστε την ψήφο που σας έδωσε ο Ελληνικός λαός».

Π. Τζένος: Άρα λοιπόν η δήλωση «δεν είμαι βέβαιος για το τι θα πράξουν οι βουλευτές των ανεξαρτήτων» δεν ήταν για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ήταν για τους ανεξάρτητους βουλευτές.

Τ. Κουίκ: Ακριβώς!!

Π. Τζένος: Πάμε τώρα στην ουσία. Εσείς διαβάζετε τα δημοσιεύματα, είστε και έμπειρος δημοσιογράφος πάρα πολλά χρόνια. Βλέπετε ότι προσμετρούνται στα «ίσως» και στους «πιθανούς» και αρκετοί βουλευτές από τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Γ. Κουρτάκης: Και ο ίδιος.....

Π. Τζένος: Και εσείς ο ίδιος μάλιστα. Φαντάζομαι τα διαβάζετε αυτά. Εγώ θέλω να ρωτήσω το εξής. Επειδή έχω πληροφορίες οι οποίες νομίζω δεν αμφισβητούνται, ότι έχουν προσεγγιστεί και προσεγγίζονται ακόμα και τώρα, βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.....

Γ. Κουρτάκης: ....Και ο ίδιος επαναλαμβάνω.

Π. Τζένος: ...Όπου οι συζητήσεις που γίνονται, ξέρω για μία περίπτωση για παράδειγμα όπου μία κυρία, δεν θέλω να πω ποια, αλλά σας λέω ότι το έχω επιβεβαιώσει το ρεπορτάζ, όπου της τάζουν για παράδειγμα μία θέση όχι σε κυβερνήσεις αλλά ότι θα μπορούσε να είναι μία πιθανή Δήμαρχος σε μία πόλη της Περιφέρειας... Καταλαβαίνετε τώρα.

Τ. Κουίκ: Σας λέω λοιπόν ξεκάθαρα ότι η κυρία Μαρία Κόλλια έχει δηλώσει ότι «και τον Καραμανλή τον ίδιο να μου φέρνανε», που είναι και από καραμανλική περιοχή, «δεν θα ψηφίσω». Το έκλεισα;

Γ. Κουρτάκης: Εσείς έχετε προσεγγιστεί κύριε Κουίκ τις τελευταίες μέρες;

Τ. Κουίκ: Νομίζετε ότι μετά από 45 χρόνια δημοσιογραφίας, ότι θα μπορούσε κάποιος να με προσεγγίσει; Στη δημοσιογραφία το όνομά μου το θεωρώ ότι είναι τόσο καθαρό, ώστε κανείς δεν μπορεί να με προσεγγίσει....

Γ. Κουρτάκης: Είναι άλλο πράγμα. Δεν χαρακτηρίζει εσάς. Χαρακτηρίζει αυτόν που πιθανόν θέλει να σας προσεγγίσει. Δεν χαρακτηρίζει εσάς αυτό. Εμείς δεν το λέμε για εσάς. Ρωτάμε επειδή γίνονται διάφορες κινήσεις. Είπατε και εσείς για την κα Κόλλια προηγουμένως.

Τ. Κουίκ: Όχι, όχι, όχι. Το λέω κατηγορηματικά. ΌΧΙ!! Και δεν θα μπορούσε να γίνει.

Π. Τζένος: Μου προκαλεί εντύπωση κ. Κουίκ, ότι με δεδομένο τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, πώς εσείς έχετε πάρει την απόφαση να καταψηφίσετε την επιλογή της συγκυβέρνησης για Προεδρία της Δημοκρατίας…;

T. Κουίκ: Mε συγχωρείτε, τι σχέση έχει το ένα με το άλλο;

Π. Τζένος: Θα με ακούσετε λίγο;

T. Κουίκ: Δύο λεπτά… Εσείς, δηλαδή, νομίζετε μπήκα σε αυτήν την ιστορία της πολιτικής, για να έχω μια θέση Βουλευτική και με νοιάζει εμένα, αν θα εκλεγώ αύριο ή όχι;!

Εγώ θέλω να τελειώσω αυτό το οποίο ξεκίνησα, δηλαδή να συνεχίσω να υπερασπίζομαι την Πατρίδα μου, να την βγάλω από εκεί που βρίσκεται, με την όποια δυνατότητα έχω - έστω και με μικρή - μια μονάδα στις 300 ψήφους, να ξαναπάρει η Πατρίδα μου την εθνική της κυριαρχία και να γίνει ένα κράτος μέσα στην Ευρώπη και όχι ένα κράτος υποταγμένο στην «μερκελική» Ευρώπη!

Π. Τζένος: Το ενδεχόμενο να συνεννοηθούν οι πολιτικές δυνάμεις, μπροστά στον κίνδυνο να πάει «αδιάβαστη» η χώρα υπάρχει σε αυτή την χώρα; Οι 300 άνθρωποι μπορούν να συνεννοηθούν ή όχι;

T. Κουίκ: Οι 300 άνθρωποι θα μπορούσαν να συνεννοηθούν, αμέσως μετά τις εκλογές!

Γ. Κουρτάκης: Γιατί πριν τις εκλογές να μην μπορούν;

T. Κουίκ: Είναι σαφές ότι 300 άνθρωποι δεν μπορούν να συνεννοηθούν με τους σημερινούς, οι οποίοι σήμερα αποφάσισαν ξαφνικά, ότι μπορούν να συνεννοηθούν με τους υπόλοιπους! Μέχρι σήμερα βάδιζαν, χωρίς να κοιτάνε δεξιά κι αριστερά, με μια αλαζονεία απίστευτη!

Γ. Κουρτάκης: Εντάξει, σε αυτό δεν θα διαφωνήσω! Το γεγονός, όμως, ότι ο Πρωθυπουργός κι ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν έχουν συναντηθεί και δεν έχουν μιλήσει επί 2,5 χρόνια δεν νομίζω, ότι ταιριάζει σε αυτή την Δημοκρατία, η οποία είναι και ώριμη και στέρεη!

T. Κουίκ: Κύριε Κουρτάκη, σας βάζω το τελευταίο παράδειγμα, όταν έκανε επιστολή (στον ΠτΔ) ο Πρόεδρος μας για να υπάρξει σύγκληση πολιτικών αρχηγών για τα εθνικά θέματα – που θα μπορούσε κι εκεί, αν θέλετε, να ανοίξουν κουβέντα για οτιδήποτε άλλο ενδεχομένως – ακόμα κι αυτό απέρριψε ο Πρωθυπουργός, πριν ένα, ενάμιση μήνα!!!

Ελάτε τώρα! Ψάχνουν τώρα να «σωθούνε»… αλλά ξέρουμε πολύ καλά, ότι έχουν τελειώσει!

Μιλάω με μέλη της κυβέρνησης - στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού μου έργου - και τους βλέπω, ότι αυτοί ετοιμάζουν τα χαρτιά τους, τα «πακέτα» τους… να φύγουνε!

Π. Τζένος: Κύριε Κουίκ, επειδή υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη πιθανότητα να οδηγηθούμε σε εκλογές κι είναι βέβαιο, ότι η προεκλογική περίοδος θα είναι μια προεκλογική περίοδος που θα βρίσκεται «στα κόκκινα», ίσως να μην έχουμε ζήσει και τα τελευταία χρόνια αντίστοιχη, αντιλαμβάνεστε βεβαίως, ότι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα βρεθούνε στο «στόχαστρο», γιατί και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, ότι κινούνται οριακά, σχετικά με το ποσοστό που χρειάζεται για να βρεθεί ένα Κόμμα στην Βουλή, αλλά κυρίως γιατί υπάρχει μια «συμφωνία», αν θέλετε, με τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα μπορούσαν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ να αποτελέσουν το «ανάχωμα» σε μια πιθανή κυβέρνηση συνεργασίας την επόμενη ημέρα.

Φοβάστε, ότι μπορεί να βγούνε και «βρώμικα χαρτιά» στο τραπέζι για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ την προεκλογική περίοδο;

T. Κουίκ: Πρώτα απ’ όλα διαγράφω την λέξη «συμφωνία». Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τίποτα.

Π. Τζένος: Συνεννόηση;

T. Κουίκ: Ούτε «συνεννόηση» μπορεί να έχει υπάρξει. Οι συνεννοήσεις γίνονται μετά, αφού δούμε και πώς θα διαμορφωθεί ο πολιτικός χάρτης, γιατί δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει το ΠΑΣΟΚ στην ζωή μας, δεν ξέρουμε αν θα έχει γκρεμιστεί η ΝΔ και ποιόν θα έχει αρχηγό στην επόμενη φάση, εμείς δεν ξέρουμε αν θα είμαστε στο 3%, στο 23%, στο 103%... Οπότε οι όποιες συνεννοήσεις – και με βάση πάντα τις δικές μας αρχές κι αξίες, δεν έχουμε κάνει καμία «κωλοτούμπα» από τον Μάιο του 2012 μέχρι σήμερα – θα μπούνε στο τραπέζι της συζήτησης.

Αλλά ο στόχος μας είναι να είμαστε σε μια κυβέρνηση «εθνικού σκοπού», που σίγουρα δεν θα είναι δικομματικής κυβέρνησης.

Τώρα, σε ό, τι αφορά στα βρώμικα παιχνίδια και στα «πακέτα» που μου λέτε… ναι, εξάλλου αυτά τα οποία διαχέονται και ψιλοδιαβάζω σε διάφορες παραπολιτικές στήλες είναι κάτι, που έχουν συνηθίσει οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και προσωπικά και ο Πάνος Καμμένος από την προεκλογική περίοδο του 2012…

Γ. Κουρτάκης: Να το πούμε ξεκάθαρα; Υπάρχει μια φημολογία τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με την οποία επίκειται μια αποκάλυψη για τον κ. Καμμένο.

T. Κουίκ: «Αποκαλύψεις» τέτοιες γίνανε και το 2012 και σας θυμίζω, ότι υπήρξε και συνάδελφος δημοσιογράφος, που γονυπετής έλεγε συγγνώμη στο Δικαστήριο! Εγώ θα έλεγα σε κάποιους (να επιδείξουν) ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!

1 σχόλιο

  1. Μποϋκοτάζ στις διαπλεκόμενες φυλλάδες και ΜΜΕ ( κλείστε τηλεοράσεις ή αλλάξτε κανάλι να πέσει η τηλεθέαση !Καλύτερα κινούμενα σχέδια, παρά κινούμενους στόκους της διαπλοκής, φερέφωνα της πολιτικής εξουσίας )!

    Μαίνεται ο εμφύλιος πόλεμος στο ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος ουσιαστικά έδιωξε από το ΠΑΣΟΚ τον κ. Παπανδρέου, ενώ ταυτόχρονα τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια του Σαμαρά.

    Ο στόχος είναι η ανατροπή του Σαμαρά και η δημιουργία νέας κυβέρνησης με δοτό πρωθυπουργό τύπου Παπαδήμου, για να δοθεί παράταση ζωής στο μνημόνιο και στα νέα σκληρά μέτρα, με κύριο στόχο συντάξεις και ακίνητα του Ελληνικού λαού. Αυτό προβλέπει και αμερικάνικη εφημερίδα που βλέπει διάδοχο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Προβλέπεται σφαγή Σαμαρικών- μητσοτακικών για μετά τη μεγάλη ήττα, ενώ καραδοκούν και οι καραμανλικοί !

    Ταυτόχρονα οι διαπλεκόμενοι εκδότες, ίσως, αδειάσουν το Ποτάμι και παίζουν χοντρό παιχνίδι με την εκλογή του ΠτΔ, θέλοντας να συνεχίζουν να κυβερνάνε υπογείως. Έτσι πιέζουν ασφυκτικά τους βουλευτές να ψηφίσουν για ΠτΔ, οργανώνοντας νέα Αποστασία, τύπου 1965 και 1993.

    Ο λαός μπορεί να αντιδράσει. Μια πρώτη αντίδραση είναι να πάψει να αγοράζει τις διαπλεκόμενες εφημερίδες κάθε μέρα και το Σαββατοκύριακο. Αγοράζουμε μόνο Kontra News, Το Παρόν, το Χωνί και την Εφημερίδα των Συντακτών. Ούτε ένα ευρώ στους διαπλεκόμενους εκδότες, ακόμα και αν έχουν προσφορές και δώρα μαζί με τις άθλιες εφημερίδες τους. Από σήμερα κιόλας,μποϋκοτάζ στις διαπλεκόμενες εφημερίδες ! Μπορούμε να το κάνουμε ή θα είμαστε για πάντα σκλάβοι τους ;

    Φυσικά ψήφος στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ είναι χαμένη ψήφος. Μόνο η ψήφος στους ΑΝΕΛ μπορεί να δώσει ισχυρή συγκυβέρνηση που θα ισορροπεί σε όλο το φάσμα τυυ πολιτικού χώρου. Αν οι " διαπλεκόμενοι νταβατζήδες" κάνουν πόλεμο στους ΑΝΕΛ, τότε ο Σύριζα θα βγει σίγουρα αυτοδύναμος με 33,5% !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση