GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στα "λευκά" η Βόρεια Ελλάδα...Σε ποιες περιοχές χρειάζονται αλυσίδες;

Πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα και καλλιέργειες, "φουσκωμένα" ποτάμια και αναχώματα που σπάνε, δρόμοι που έχουν με...



Πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα και καλλιέργειες, "φουσκωμένα" ποτάμια και αναχώματα που σπάνε, δρόμοι που έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους είναι η "εικόνα" που παρουσιάζουν πολλές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και των συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων.

Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται, λόγω της κακοκαιρίας, σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς και Χαλκιδική, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Στάθης Αβραμίδης.

Τελευταίο "θύμα" του καιρού έπεσε ο Δήμος Βόλβης του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς από το πρωί καταγράφονται αρκετά πλημμυρισμένα σπίτια, δρόμοι και χωράφια σε Ασπροβάλτα και Σταυρό. Συνεργεία του Δήμου βρίσκονται επί ποδός, μαζί με την πυροσβεστική υπηρεσία, προσπαθώντας να δώσουν λύσεις και να προχωρήσουν σε άντληση των υδάτων.

Μεγάλα προβλήματα αντιμετωπίζει επίσης, ο Δήμος Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, που ταλαιπωρείται από την περασμένη Παρασκευή από τις συνεχείς βροχοπτώσεις. Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί μεγάλες ζημιές σε κατοικίες, βιοτεχνίες και καλλιέργειες, ενώ από σήμερα και έως τις 16 Δεκεμβρίου ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για την αποκατάσταση των πληγέντων.

Επιπλέον, στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, στην έξοδο προς Κωνσταντινουπολίτικα στο ρεύμα προς τα ανατολικά, έπεσαν χώματα στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να απαιτηθεί επέμβαση για την κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι οδηγοί και στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανίων.

"Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν από την πρώτη στιγμή στους τόπους που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Κάναμε παρεμβάσεις με τα λιγοστά μηχανήματα που έχουμε, ενώ σε πολλές περιπτώσεις, λόγω έλλειψης προσωπικού, δεν έχουμε χειριστές", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Αβραμίδης.

Εξάλλου, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχτεί το Κιλκίς, αφού πλημμύρισαν πολλές περιοχές του νομού από τις βροχές, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε αρκετούς δρόμους που έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους. "Δεν ξέρω τι άλλο θα προκύψει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Δεν έχουμε τα κονδύλια που ζητάμε για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας. Δεν είναι δυνατόν με αυτά τα ελάχιστα να υπάρχει σωστή αντιπλημμυρική θωράκιση", πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης.


Στο νομό Χαλκιδικής παρατηρούνται, επίσης, αρκετά προβλήματα σε δρόμους, με αποτέλεσμα να υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας και η κίνηση των αυτοκινήτων να διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.
Αλυσίδες στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας

Χιόνια έπεσαν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, όπου η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες, σε ορισμένα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε περιοχές με υψόμετρο μεγαλύτερο των 1.400 μέτρων, ενώ η πτώση της θερμοκρασίας στις πόλεις της περιφέρειας είναι αισθητή. Στις 10 το πρωί, το θερμόμετρο στη Φλώρινα έδειχνε 2 βαθμούς, ενώ την ίδια ώρα, στην Καστοριά, την Κοζάνη και τα Γρεβενά η θερμοκρασία ήταν στους 3 βαθμούς Κελσίου.

Τα σημεία όπου χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες, σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση δυτικής Μακεδονίας, είναι: από το 15ο έως το 25ο χλμ. της επαρχιακής οδού Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βίγλας) και από το 20ό έως το 30ό χλμ. της επαρχιακής οδού Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου).

Η κυκλοφορία στο υπόλοιπο ορεινό οδικό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας διεξάγεται κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση