GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόταση Τσαβούσογλου σε Βενιζέλο να επισκεφθούν μαζί τον Αναστασιάδη

Τετ α τετ είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο περιθώριο της Συνάντησης των ΥΠΕΞ των χωρών-μελών του Οργανισμού Ο...

Τετ α τετ είχε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο περιθώριο της Συνάντησης των ΥΠΕΞ των χωρών-μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου στη Θεσσαλονίκη.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας έκανε την πρόταση να επισκεφθούν μαζί τον Νίκο Αναστασιάδη, όταν επιστρέψει στην Κύπρο, μετά την ανάρρωσή του από την Αμερική.
Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών τη χαρακτήρισε ως «πολύ καλή ιδέα».
Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τα βήματα αποκλιμάκωσης, τα οποία πρέπει να γίνουν ως προς το Κυπριακό.
Ο κ. Βενιζέλος έθεσε το ζήτημα της απομάκρυνσης του τουρκικού ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός» από την περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ, επισημαίνοντας ότι η παρουσία του αποτελεί βάναυση παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Η συνάντηση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, έγινε σε καλό κλίμα, μια εβδομάδα μετά την πραγματοποίηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, στην Αθήνα, και η παρουσία του κ. Τσαβούτογλου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στη Θεσσαλονίκη δείχνει τη διάθεση που υπάρχει από την πλευρά της Άγκυρας.
Οι δύο υπουργοί σχολίασαν και τη θετική ανταπόκριση που βρήκε η ελληνοτουρκική συνάντηση στην Αθήνα στα δημοσιεύματα του Τύπου στην Ελλάδα και την Τουρκία.
Εξάλλου, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον κ. Τσαβούσογλου για το ταξίδι του στη Γερμανία και τη συνάντηση με τον κ. Σόιμπλε.
Με τον Τούρκο ομόλογο του συζήτησαν, μάλιστα, για τις περιφερειακές εξελίξεις και το πρόβλημα των τζιχαντιστών.
Οι εργασίες της Συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΟΣΕΠ ολοκληρώνονται το μεσημέρι.
Ο κ. Τσαβούσογλου έχει εκφράσει την επιθυμία να επισκεφθεί το Γεντί Κουλέ, για να δει την πόλη της Θεσσαλονίκης από ψηλά.
Στη συνέχεια θα αναχωρήσει αεροπορικώς για την Αλεξανδρούπολη και από εκεί θα μεταβεί στην Κομοτηνή, όπου θα έχει επαφές με εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση