GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ομπάμα: Αποδίδουν καρπούς οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, θεωρεί πως η στρατηγική των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας αποδίδει καρπούς και ότι η εικόνα του Ρώσου ο...

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, θεωρεί πως η στρατηγική των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας αποδίδει καρπούς και ότι η εικόνα του Ρώσου ομολόγου του, Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει αρχίσει να αποδομείται.

“Θυμηθείτε, πριν από 3 ή 4 μήνες, όλοι στην Ουάσιγκτον δήλωναν πεπεισμένοι ότι ο πρόεδρος Πούτιν ήταν μία ιδιοφυία, ότι υπερτερούσε έναντι όλων μας και ότι με τη δύναμη των παρενοχλήσεων και της στρατηγικής του είχε καταφέρει να αυξήσει τη δύναμη της Ρωσίας”, δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα σε μία συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό NPR, που μεταδόθηκε σήμερα και είχε ηχογραφηθεί την 18η Δεκεμβρίου.

“Εκείνη την περίοδο είχα πει ότι δεν θέλω πόλεμο με τη Ρωσία, μπορούσαμε ωστόσο να εφαρμόσουμε μια σταθερή πίεση σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας (...) και ότι με τον καιρό όλο αυτό θα εξελισσόταν σε ένα στρατηγικό λάθος της Ρωσίας”, συνέχισε ο ίδιος. “Και σήμερα, ξέρετε, έχω την εντύπωση ότι τουλάχιστον εκτός της Ρωσίας ορισμένοι πιστεύουν ότι πιθανόν αυτό που έκανε ο Πούτιν να μην ήταν τόσο έξυπνο”, επεσήμανε.

“Ένα μέρος της συλλογιστικής μας ήταν ότι το μοναδικό πράγμα που διατηρούσε ακμαία την οικονομία της Ρωσίας ήταν η πορεία των τιμών του πετρελαίου” και ότι η κλιμάκωση των κυρώσεων “θα καθιστούσε τη ρωσική οικονομία τόσο ευάλωτη ώστε στην περίπτωση που διαταράσσονταν οι τιμές του πετρελαίου (...) θα αντιμετώπιζαν τεράστιες δυσκολίες”, παρατήρησε εξάλλου.

1 σχόλιο

  1. Οι φιλελεύθεροι και δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να δώσουν ισχυρά ποσοστά σε Σύριζα και ΑΝΕΛ, ώστε να αποτρέψουν τον εθνικό διχασμό που απεργάζονται ακραία στελέχη μέσα στη Νέα ΠΟΛΑΝ.

    Η χώρα, και μετά τις εκλογές και μετά την ήττα του κ. Σαμαρά και κ. Βενιζέλου, θα είναι ισχυρή, και οι σώφρονες Νεοδημοκράτες δεν συμφωνούν με την άκρατη κινδυνολογία και τρομολαγνεία που διοχετεύουν πρώην στελέχη της ΠΟΛΑΝ και του ΛΑΟΣ.

    Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Σαμαράς επέσπευσε τις εκλογές για μικροκομματικό συμφέρον. Ουσιαστικά ήθελε να κάνει τις εκλογές με φυλακισμένα τα στελέχη της Χ.Α ( τα οποία σύμφωνα με τον κ. Τζήμερο είναι προφυλακισμένα με έωλες κατηγορίες και θα αφεθούν ελεύθερα κατά τον Φλεβάρη ) και από την άλλη, ύστερα από πίεση του κ. Βενιζέλου για να μη προλάβει να οργανωθεί το κόμμα του Γ.Παπανδρέου.
    Έβαλαν, λοιπόν, τη χώρα σε πρόωρες εκλογές για προσωπικούς λόγους και δεν έκαναν κινήσεις συναίνεσης και εξεύρεσης υπερκομματικού υποψηφίου.

    Προσπαθούν, για μια ακόμα φορά, με τα ΜΜΕ και τα φανατισμένα κομματικά στελέχη, να αρπάξουν ψήφους και ουσιαστικά για άλλα 4 χρόνια να συνεχίσουν να "βιάζουν" τους πολίτες με φόρους, χαράτσια, έκτακτες εισφορές, μειώσεις μισθών και συντάξεων, ισόβιο ΕΝΦΙΑ στα ακίνητα, νέες περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Ελλήνων. ΑΝ αγαπούν πραγματικά την Ελλάδα και τον τόπο, όχι μόνο οφείλουν να δεχθούν την λαϊκή εντολή στον Σύριζα, αλλά και οφείλουν, οι μετριοπαθείς και οι σώφρονες να τον ενισχύσουν στη προσπάθεια για βιώσιμο χρέος της Ελλάδας.

    Η Ε.Ε γνωρίζει ότι σε όλον τον Ευρωπαϊκό Νότο επικρατούν ευρωσκεπτικιστικά κόμματα. Αν δεν βοηθήσουν τον Σύριζα και τους ΑΝΕΛ στη προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους και του δανεισμού, τότε στις επόμενες αναμετρήσεις η Χ.Α από 10% θα φτάσει στο 30%, όπως είναι η Μαρί Λεπέν σήμερα στη Γαλλία. Ο ελληνικός λαός, όχι μόνο έχει δικαίωμα να ψηφίζει Σύριζα και ΑΝΕΛ, αλλά πρέπει να τους δώσει ισχυρή εντολή επαναδιαπραγμάτευσης των όρων, ώστε ένα μέρος των χρημάτων που πληρώνονται για χρέη και τόκους να δοθεί στην ανάπτυξη.

    Ο κ. Σαμαράς κέρδισε τις εκλογές με την ελπίδα ότι θα αλλάξει φορολογική/οικονομική πολιτική. Το μόνο που έχει πλέον να προσφέρει είναι αφήσει χωρίς διχασμό τους Έλληνες να προχωρήσουν, δεν έχει να προσφέρει καμία ελπίδα, εκτός από την τακτοποίηση σε κάποιους κύκλους παρατρεχάμενων του. Διέλυσε τη μεσαία τάξη, υπονόμευσε την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων, έφαγε ένα μεγάλο μέρος των καταθέσεων, δεν έκανε καμία προσωπική θυσία, αυτός και τα στελέχη του,αφήνοντας το κόσμο να υποφέρει στα συσσίτια και στη φτώχεια.

    Δεν κατάφερε να κάνει ένα αξιόπιστο κράτος, αφού διέλυσε κάθε κοινωνικό ιστό. Η τελευταία του ξεφτίλα το γεγονός ότι μόνο 3 από τα 15 PUMA μπορούσαν να σταλούν για βοήθεια στην Αδριατική και μάλιστα με μεγάλη καθυστέρηση και οι υπουργοί του γύρισαν τα κανάλια και πανηγύριζαν για την ιταλική επιχείρηση διάσωσης. Καρφάκι δεν τους καίγονταν για τον ελληνικό λαό. Η υπερψήφιση του Σύριζα και των ΑΝΕΛ είναι μοναδική διέξοδος, στην καταλυτική αποτυχία του κ. Σαμαρά και του κ.Βενιζέλου. Η ηττοπάθεια και η εγκατάλειψή τους ακόμα και από φίλα προσκείμενα μέσα δείχνει ότι ζούμε μια περίοδο ΑΛΛΑΓΗΣ και ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ. Η χώρα θα είναι σταθερή, ο Ελληνικός λαός θα στηρίζει την επαναδιαπραγμάτευση,η Ευρώπη οφείλει να σεβαστεί τις αποφάσεις των Ελλήνων, Ισπανών,Ιταλών, Γάλλων.
    Ήδη ο κ. Τσίπρας, αλλά πολύ περισσότερο ο κ. Καμμένος εγγυήθηκαν και το μέλλον των καταθέσεων και ουσιαστικά και της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού λαού, γεγονότα που ηρεμούν τους πολίτες από τις "τρομοκρατικές φήμες ορισμένων αισχρών βρωμοκάναλων και βρωμοφυλλάδων". Αυτοί που έχουν βάλει "χέρι" στις καταθέσεις των Ελλήνων είναι η ΝΔΠΑΣΟΚ με τη βαρύτατη φορολογία που τρώει τις αποταμιεύσεις τους και είναι οι ίδιοι που αναγκάζουν τους Έλληνες να πουλάνε όσο όσο την ακίνητη περιουσία τους. Ο λαός θα τιμωρήσει τη ΝΔΠΑΣΟΚ και θα στηρίξει την ΑΛΛΑΓΗ του Σύριζα μαζί με τους ΑΝΕΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση