GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΗΠΑ: Διανομή τροφίμων σε οικογένειες στην Ελλάδα

Η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη διανομή τροφίμων, σε οργανισμούς και οικογένειες στην Ελλάδα, από το ελληνοαμερικανικό Ίδρυμα Ελληνικής ...

Η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη διανομή τροφίμων, σε οργανισμούς και οικογένειες στην Ελλάδα, από το ελληνοαμερικανικό Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης (Hellenic Relief Foundation), πραγματοποιήθηκε και φέτος.
Μοιράσθηκαν συνολικά 647 δέματα που περιλάμβαναν γαλοπούλες και τρόφιμα για το γιορτινό τραπέζι.
Ο Στέλιος Τακετζής, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος, ανέφερε ότι:« Στην Αθήνα μοιράσθηκαν 344 δέματα σε οικογένειες, 103 σε οργανισμούς (όπως Χωριά SOS, Μερόπειο Γηροκομείο, Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο, κ.α.) και 200στην Κέρκυρα».
Όπως σημείωσε, τα χρήματα για τη διανομή στη Αθήνα συγκεντρώθηκαν από τη συναυλία του ομογενούς τραγουδιστή Γρηγόρη Μανινάκη, που έγινε στις 13 Δεκεμβρίου, με πρωτοβουλία της ενορίας Αγίων Νικολάου, Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Νιου Τζέρσεϊ. Τα χρήματα για τη διανομή στην Κέρκυρα συγκεντρώθηκαν από τον Πανκερκυραϊκό Σύλλογο και είναι μέρος από τα έσοδα της λαχειοφόρου αγοράς του συλλόγου στον πρόσφατο χορό του, δωρεές και προσφορές μελών του, προσφορές άλλων ομογενών, καθώς επίσης και από το σύλλογο Μαθράκι και το σύλλογο Ερείκουσα της Κέρκυρας.
Οι διανομές έγιναν στις 20 και 22 Δεκεμβρίου στην Αθήνα και στις 23 Δεκεμβρίου στη Κέρκυρα. Η διανομή στην Αθήνα ενισχύθηκε και με προϊόντα που δώρισαν εταιρείες τροφίμων στην Ελλάδα.
Ο κ. Τακετζής επεσήμανε, επίσης, ότι «....έξη μόλις μέρες μεσολάβησαν από την ημέρα της συναυλίας στο Νιου Τζέρσεϊ ως την παράδοση στην Ελλάδα. Σε αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα, εστάλησαν τα χρήματα στις εταιρείες τροφοδοσίας, παραλήφθηκαν οι γαλοπούλες και τα υπόλοιπα τρόφιμα, μοιράσθηκαν σε πακέτα και παραδόθηκαν σε οικογένειες και οργανισμούς που έχουν ανάγκη. Αυτό δείχνει ότι οι εθελοντές του Ιδρύματος στην Νέα Υόρκη και την Ελλάδα έχουν θεσπίσει ένα μηχανισμό που κινείται γρήγορα και αποτελεσματικά. Εκ μέρους όλων, που χάρη στην ευαισθησία των ομογενών θα περάσουν τις γιορτές με αξιοπρέπεια, ευχαριστούμε όσους υποστήριξαν και συνεχίζουν να υποστηρίζουν αυτή την προσπάθεια».
Το Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2012 με σκοπό να βοηθήσει αναξιοπαθούντες στην Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Όπως δήλωσε ο κ. Τακετζής, «μέχρι σήμερα, έχουν αποσταλεί σε οργανισμούς και οικογένειες στην Ελλάδα 225,000 δολάρια και έχουν διανεμηθεί περίπου 240 τόνοι τροφίμων».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση