GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Την Τρίτη η κηδεία του Μένη Κουμανταρέα

Την Τρίτη θα γίνει η κηδεία του πεζογράφου Μένη Κουμανταρέα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός χθες στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη. Ο συγγραφ...


Την Τρίτη θα γίνει η κηδεία του πεζογράφου Μένη Κουμανταρέα, ο οποίος βρέθηκε νεκρός χθες στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη.
Ο συγγραφέας που ήταν 83 ετών, έφερε σύμφωνα με μια πρώτη ιατροδικαστική εξέταση μώλωπες στον λαιμό και το πρόσωπο, χωρίς ακόμη να μπορεί να προσδιοριστεί η ακριβής αιτία θανάτου και ανοικτό είναι το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.
Ο Μένης Κουμανταρέας ήταν βιωματικός συγγραφέας, ενώ η γραφή του κινείται ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία.
Είχε μεγαλώσει στην Αθήνα και ήταν απόφοιτος του Πρότυπου Λυκείου Αθηνών Κάρολος Μπερζάν, ενώ φοίτησε στη Νομική και Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αν και εργαζόταν κατά καιρούς σε ναυτιλιακές και ασφαλιστικές εταιρείες, από το 1982 ζούσε αποκλειστικά από τη συγγραφική του δραστηριότητα.
«Ο τραγικός θάνατος του Μένη Κουμανταρέα στέρησε την ελληνική λογοτεχνία από έναν από τους κορυφαίους πεζογράφους της και τη χώρα από έναν ενεργό πολίτη», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τασούλας.
«Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου και τη βαθιά λύπη μου για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα, ενός πνευματικού ανθρώπου που άφησε έντονο το αποτύπωμα του στα ελληνικά γράμματα» τόνισε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση