GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να σταματήσουν την επίσχεση καλεί τις κλινικές ο ΕΟΠΥΥ

Την άμεση διακοπή της σύμβασης με όποια ιδιωτική κλινική γνωστοποιεί στον ΕΟΠΥΥ ότι βρίσκεται σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών π...



Την άμεση διακοπή της σύμβασης με όποια ιδιωτική κλινική γνωστοποιεί στον ΕΟΠΥΥ ότι βρίσκεται σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους θα εισηγείται στο ΔΣ ο πρόεδρος του Οργανισμού. Ήδη η διαδικασία έχει ενεργοποιηθεί για μαιευτική κλινική της Θεσσαλονίκης – η απόφαση για τη διακοπή θα ληφθεί στην αυριανή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ καλεί τον κλάδο να διακόψει την επίσχεση υπηρεσιών και να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συνεχιστεί ο διάλογος για τις συμβάσεις της επόμενης περιόδου.

Οι εκπρόσωποι του Οργανισμού επισημαίνουν μάλιστα ότι «αυτή η επίσχεση δεν έχει κανέναν λόγο να υλοποιηθεί» και επικαλούνται χαρακτηριστικά συνάντηση του υπουργού Υγείας κ. Μάκη Βορίδη με τους εκπροσώπους των ιδιωτικών κλινικών που έγινε παρουσία του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντού στη διάρκεια της οποίας συμφωνήθηκε πλέγμα των ενεργειών για την εξόφληση των ιδιωτικών κλινικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, σε αυτή την συνάντηση συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν τα παρακάτω:

- Η δυνατότητα πληρωμής του Απριλίου 2014. Ήδη δόθηκε εντολή οριστικοποίησης και τις επόμενες ημέρες θα αποπληρωθεί.

- Πληρωμή ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ. Ήδη ολοκληρώθηκε η ενταλματοποίηση και εξοφλούνται όλες οι απαιτήσεις μέχρι τέλους του 2011. Με εξαίρεση τις οφειλές του ΙΚΑ για τις οποίες ο Υπουργός Υγείας έκανε συγκεκριμένη πρόταση για χωριστή λύση του θέματος.

- Οι ληξιπρόθεσμες του 2012 έχουν ήδη δρομολογηθεί και τις επόμενες εβδομάδες θα εξοφληθούν.

Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), τα ληξιπρόθεσμα των ετών 2006-2011 ανέρχονται σε 100 εκατ. ευρώ, 100 εκατ. ευρώ είναι τα οφειλόμενα για το 2013 και πάνω από 80 εκατ. ευρώ για το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση