GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ΟΗΕ εξετάζει την κατάσταση στο Κόσοβο

Συνεδριάζει σήμερα στη Νέα Υόρκη το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με θέμα την κατάσταση στο Κόσοβο, με βάση την τριμηνιαία έκθεση του...


Συνεδριάζει σήμερα στη Νέα Υόρκη το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με θέμα την κατάσταση στο Κόσοβο, με βάση την τριμηνιαία έκθεση του Γενικού Γραμματέα του οργανισμού, Μπαν Κι-Μουν.
Την έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ θα παρουσιάσει ο επικεφαλής της αποστολής του οργανισμού στο Κόσοβο (UNMIK), Φαρίντ Ζαρίφ και θα είναι παρόντες οι πρωθυπουργοί της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι.
Στην έκθεση, ο ΓΓ του ΟΗΕ εκφράζει ανησυχία λόγω της πολιτικής στασιμότητας στην Πρίστινα και καλεί τους ηγέτες του Κοσόβου να ενισχύσουν τις προσπάθειες, ώστε να εξευρεθεί λύση και να συνεχιστεί το συντομότερο δυνατό ο διάλογος με το Βελιγράδι, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Ο Μπαν Κι-Μουν αναφέρει ότι η σημερινή, γενιά ηγετών στο Κόσοβο πρέπει να συνεχίσει την ιστορική διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων Βελιγραδίου – Πρίστινας, να συμφιλιωθεί με το παρελθόν, να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρει η συμφωνία σταθεροποίησης και σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Επιπλέον συγχαίρει τις αρχές στο Βελιγράδι και στην Πρίστινα για την πρόοδο προς το ευρωπαϊκό μέλλον τους και τις ενθαρρύνει να συνεχίσουν τον διάλογο υψηλού επιπέδου υπό την αιγίδα της ΕΕ.
Πηγή: www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση