GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι Ελληνες "ψηφίζουν" Ελλάδα για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές

Ελλάδα «ψηφίζουν» οι Ελληνες για τις εορταστικές αποδράσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ωστόσο, υπάρχουν κι εκείν...



Ελλάδα «ψηφίζουν» οι Ελληνες για τις εορταστικές αποδράσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ωστόσο, υπάρχουν κι εκείνοι που στρέφονται σε παραδοσιακούς ευρωπαϊκούς προορισμούς, με τη γειτονική Ιταλία να είναι σε πρώτη ζήτηση.

Ενδεικτικό της αλλαγής του κλίματος στην εσωτερική κίνηση είναι ότι στις δημοφιλέστερες προτιμήσεις των ελλήνων ταξιδιωτών για φέτος περιλαμβάνονται η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Αράχωβα, σε αντίθεση με πέρυσι, που δεν υπήρχε καμία ελληνική πόλη.

Για άλλη μια χρονιά το χιονοδρομικό κέντρο Μπάνσκο της Βουλγαρίας εμφανίζεται μέσα στην πρώτη δεκάδα των προορισμών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς που έχουν επιλέξει (έχουν κάνει κρατήσεις) οι έλληνες εκδρομείς.

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε στη μηχανή αναζήτησης www.trivago.gr, στο διάστημα από την 1η Σεπτεμβρίου μέχρι 1η Δεκεμβρίου 2014 για τα ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν από τις 24 μέχρι και τις 28 Δεκεμβρίου και από τις 30 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου, στους 10 δημοφιλέστερους προορισμούς για τα Χριστούγεννα περιλαμβάνονται η Ρώμη, το Λονδίνο, το Μπάνσκο, το Παρίσι, η Αθήνα, η Βιέννη, η Θεσσαλονίκη, η Κωνσταντινούπολη, η Πράγα και η Αράχωβα.

Σε σχέση με πέρυσι, φέτος απουσιάζει η Νέα Υόρκη, κάτι που δείχνει ότι οι επιλογές των Ελλήνων είναι τα πιο προσιτά από οικονομικής πλευράς ταξίδια σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Αντίστοιχα, για την Πρωτοχρονιά τη δεκάδα συνθέτουν η Ρώμη, το Παρίσι, το Λονδίνο, η Κωνσταντινούπολη, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, το Μπάνσκο, η Πράγα, η Βιέννη και η Βουδαπέστη, ενώ εφέτος απουσιάζει το Βερολίνο.

Travelplanet24: Σε πρώτη προτίμηση το Λονδίνο

Το Λονδίνο αναδεικνύεται κορυφαίος προορισμός και φέτος τα Χριστούγεννα για τους Ελληνες, όπως και η αύξηση των κρατήσεων σε αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Travelplanet24, που συγκαταλέγεται στις 20 μεγαλύτερες e-commerce εταιρείες στην Ελλάδα.

Στις πρώτες προτιμήσεις κατατάσσονται η Κωνσταντινούπολη, το Παρίσι και η Ρώμη, με τους κλασικούς Χριστουγεννιάτικους προορισμούς του Μονάχου και της Βιέννης να χάνουν τη θέση τους στην πεντάδα των δημοφιλέστερων προορισμών, σε σχέση με το 2013.

Από τις συνολικές κρατήσεις, διαπιστώνεται ότι το αεροδρόμιο της Λάρνακας είναι το δεύτερο αεροδρόμιο σε αφίξεις την περίοδο των Χριστουγέννων, δεδομένου ότι πολλοί επιστρέφουν στην πατρίδα τους για οικογενειακές διακοπές.

Τα στοιχεία που συλλέχθηκαν αφορούν σε κρατήσεις εισιτηρίων που έγιναν έως τις 4 Νοεμβρίου, για πτήσεις μετ' επιστροφής μεταξύ 19 Δεκεμβρίου 2014 έως 7 Ιανουαρίου 2015. Το 40,8% των επιβατών επέλεξαν να ταξιδέψουν με την Aegean Airlines, ενώ μεγάλη αύξηση παρατηρείται στη χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία Ryanair, η οποία έρχεται δεύτερη στις προτιμήσεις και καταλαμβάνει σχεδόν το 10% της αγοράς τη συγκεκριμένη περίοδο.

«Παρατηρήσαμε μεγάλη άνοδο στις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, δεδομένου ότι το 15% των επιβατών τις επέλεξαν για να κλείσουν τα εισιτήρια τους για τις διακοπές των Χριστουγέννων ενώ το αντίστοιχο ποσοστό το 2013 κυμαινόταν μόλις στο 2,7%», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Travelplanet24 κ. Φίλ. Μπρίνκμαν.

Σε σύγκριση με την περσινή περίοδο των Χριστουγέννων, οι τιμές εμφανίζουν μείωση περίπου 16% στις πτήσεις εξωτερικού και 3,5% στις πτήσεις εσωτερικού και κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 371 ευρώ για το εξωτερικό και στα 142 ευρώ για το εσωτερικό.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι Ελληνες σχεδιάζουν αρκετό καιρό πριν το ταξίδι τους και πραγματοποιούν τις αεροπορικές κρατήσεις από επτά έως δέκα εβδομάδες πριν την αναχώρηση.

Οι περισσότερες κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων πραγματοποιήθηκαν για αναχώρηση την παραμονή των Χριστουγέννων, με διάρκεια παραμονής πέντε ημέρες.

Επίσης, οι νέοι 25 έως 30 ετών φαίνεται ότι είναι η πιο δυναμική ταξιδιωτική κατηγορία, ενώ οι γυναίκες ταξιδεύουν λίγο περισσότερο από τους άνδρες και εφέτος, με ποσοστό 52% έναντι 48% των ανδρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση