GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ωμή απειλή Τσαβούσογλου: "Αν δεν επιλυθεί το Κυπριακό θα λειτουργήσουν άλλες επιλογές..."

Τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση στρώνει κόκκινο χαλί για να υποδεχθεί τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα. ...



Τη στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση στρώνει κόκκινο χαλί για να υποδεχθεί τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα.
η Άγκυρα απειλεί ωμά την Κύπρο πως αν δεν επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού τότε θα επιστρατεύσει… τη ισχύ των όπλων.
Η απειλή εκτοξεύτηκε μάλιστα από τον Τούρκο υπουργό των Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου, το στενό συνομιλητή το τελευταίο διάστημα του Ευάγγελου Βενιζέλου. «Εάν δεν επιτευχθεί λύση στο Κυπριακό θα λειτουργήσουν άλλες επιλογές…», σημείωσε μιλώντας στην εφημερίδα «Πόστα».

«Πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία στο Κυπριακό και τις τελευταίες ενέργειες. Δεν μπορεί συνέχεια να υπάρχει αυτή η αποτυχία», είπε ο Τούρκος υπουργός προσθέτοντας ότι η επιθυμία της τουρκικής πλευράς είναι να επιτευχθεί λύση.
Τι εννοεί ο κ. Τσαβούσογλου θα υπάρξουν άλλες επιλογές… Φυσικά εννοεί όχι διπλωματικές ενέργειες, αλλά στρατιωτικές οι οποίες θα έχουν να κάνουν με την πολεμική απειλή προκειμένου να μοιρασθούν οι υδρογονάνθρακες της Κυπριακής ΑΟΖ στις δύο πλευρές, στους ελληνοκύπριους και στους τουρκοκύπριους.
Φρόντισε να το κάνει πιο σαφές λίγες ώρες νωρίτερα τόσο ο υπουργός για θέματα ΕΕ Βολκάν Μποζκίρ, όσο και το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ναυτικού λέγοντας πώς το ερευνητικό σκάφος «Barbaros» θα συνεχίσει να τις έρευνες του για φυσικό αέριο στην Κυπριακή ΑΟΖ «εφόσον δεν λαμβάνονται υπόψη τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων».

Το δε τουρκικό Ναυτικό ανακοίνωσε πώς η φρεγάτα «TCG Gaziantep» συνεχίζει να παράσχει προστασία και υποστήριξη στο πλοίο «Barbaros», το οποίο συνεχίζει τις έρευνες φυσικού αερίου ανοιχτά της Κύπρου, ενώ η φρεγάτα «TCG Bartin» παρακολουθεί σε απόσταση 8 χιλιομέτρων το πλοίο SAIPEM 1000 με σημαία Μπαχάμες, το οποίο πραγματοποιεί έρευνες φυσικού αερίου για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας στο «οικόπεδο 9».

Είναι σαφές λοιπόν τι εννοεί ο Μελβούτ Τσαβούσογλου όταν λέει θα υπάρξουν «άλλες επιλογές» στο θέμα της Κύπρου.

Κι όμως, η ελληνική κυβέρνηση όταν η Άγκυρα απειλεί ανοιχτά με στρατιωτική δράση στην Κυπριακή ΑΟΖ και εκτελεί γυμνάσια στο Καστελόριζο ο τουρκικός Στόλος, θεωρώντας πώς η περιοχή είναι υπο τουρκική αμφισβήτηση, καλεί τον κ. Νταβούτογλου στην Αθήνα και θα καθίσει στο ίδιο τραπέζι μαζί του προφανώς για να ακούσει τον Τούρκο πρωθυπουργό να ξεδιπλώνει το μανιφέστο των αξιώσεων του στο Αιγαίο, στη Θράκη και στην Κύπρο.
Πόσο ενδοτική θα γίνει πια θέτοντας σε κίνδυνο τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση