GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Βαριές» εκφράσεις. Τι συζήτησαν Βενιζέλος και Παπανδέου

Βγήκαν τα μαχαίρια: αδιανόητο να υπονομευθεί η ενότητα του κόμματος από ένα πρόσωπο όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζει το γραφε...



Βγήκαν τα μαχαίρια: αδιανόητο να υπονομευθεί η ενότητα του κόμματος από ένα πρόσωπο όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζει το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την πρόθεση που πρώην πρωθυπουργού να ιδρύσει κόμμα, ενώ κάνει λόγο ακόμα και για προσβολή στη μνήμη του πατέρα του.
Την ίδια ώρα, ο κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του συνεχίζουν τις προετοιμασίες και δεν αποκλείεται την Δευτέρα να γίνουν ανακοινώσεις.

«Βαριές» εκφράσεις – τι συζήτησαν Βενιζέλος και Παπανδέου

«Είναι αδιανόητο να υπονομευθεί η ενότητα από ένα πρόσωπο όπως ο Γιώργος Παπανδρέου που τιμήθηκε από το ΠΑΣΟΚ εκλεγόμενος Πρόεδρός του και αναδεικνυόμενος σε Πρωθυπουργό. Και μάλιστα σε Πρωθυπουργό της περιόδου των καταλυτικών επιλογών τόσο για την ένταξη στο μνημόνιο (2010), όσο και για το σχηματισμό κυβερνητικών συνεργασιών (2011). Μια τέτοια ενέργεια θα γινόταν χωρίς εμφανή πολιτικό λόγο, χωρίς ιστορική λογική, χωρίς συλλογικό πολιτικό στόχο. Αντιθέτως θα συνιστούσε προσβολή στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου και στους ιστορικούς αγώνες της παράταξης», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως στην πρόσφατη συνάντησή του με τον κ. Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος του πρότεινε να μετάσχει στο ψηφοδέλτιο Επικράτειας ή σε όποια εκλογική περιφέρεια επιθυμεί. Επίσης, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε στον κ. Παπανδρέου ότι μετά τις εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, θα αναληφθούν οι αυτονόητες πρωτοβουλίες για τη διενέργεια συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας, αυτό που έχει προτείνει ο κ. Παπανδρέου δεν είναι συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αλλά κάτι τελείως διαφορετικό. Είναι ένα ασαφές συνέδριο του “χώρου”, χωρίς μητρώο μελών, χωρίς καταστατικές προβλέψεις, χωρίς φραγμό ως προς το όνομα και τα σύμβολα, όπως έγραψε στο σχετικό κείμενο του ο κ. Παπανδρέου», συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει: «το συνέδριο δεν θα είναι συνεπώς συνέδριο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών -όπως ελπίζουν ή εύχονται ορισμένοι- αλλά συνέδριο προσανατολισμού της χώρας και της παράταξης στην εποχή μετά την κρίση και το μνημόνιο».

Ετοιμάζεται για το κόμμα ο Γιώργος

Την ίδια ώρα, πάντως, το επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού προετοιμάζεται πυρετωδώς, με πηγές να αναφέρουν πως ήδη καταρτίζονται ακόμη και τα ψηφοδέλτια.

Επικεφαλής του συντονιστικού γραφείου φέρεται να είναι ο στενός συνεργάτης του, Γιώργος Ελενόπουλος και, κατά πληροφορίες, ρόλους - κλειδιά έχουν αναλάβει οι κ.κ. Πετσάλνικος, Σαχινίδης, Μωραΐτης, Ξυνίδης και Πεταλωτής. Παράλληλα, εντείνονται οι επαφές με την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και τον Σταύρο Λαμπρινίδη, ενώ αποστασιοποιημένος εμφανίζεται ο Παύλος Γερουλάνος.

Το όνομα του νέου κόμματος, που αναμένεται να ανακοινωθεί την Δευτέρα, μετά την τρίτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, με τις πληροφορίες να λένε ότι θα κυριαρχούν λέξεις όπως «Αλλαγή» ή «Κίνημα Αξιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση