GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί η μουσική κάνει καλό

Η μουσική έχει δύναμη. Όχι μόνο μας κάνει να θέλουμε να… ξεβιδώσουμε το κορμί μας, χορεύοντας στο ρυθμό (στον όποιο ρυθμό), αλλά η μ...


Η μουσική έχει δύναμη. Όχι μόνο μας κάνει να θέλουμε να… ξεβιδώσουμε το κορμί μας, χορεύοντας στο ρυθμό (στον όποιο ρυθμό), αλλά η μελωδία και οι νότες μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις που σχετίζονται με θέματα υγείας.
Δείτε παρακάτω μερικούς λόγους, για να… ανεβάσετε την ένταση της μουσικής…
Απαλύνει τον πόνο
Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Frontiers in Psychology, οι ασθενείς με ινομυαλγία που άκουσαν για 10 λεπτά το είδος της μουσικής που ήθελαν –από ποπ μέχρι κλασική μουσική, αρκεί να ήταν πιο αργή από 120 beats το λεπτό- εμφάνισαν μειωμένο αίσθημα πόνου, καθώς επίσης και αυξημένη κινητικότητα.
Βοηθά στη συγκέντρωση
Μια έρευνα του 2007 από ερευνητές της σχολής Ιατρικής του πανεπιστημίου του Στάνφορντ ανέφερε, ότι η κλασική μουσική οδηγεί σε αλλαγές στον εγκέφαλο, οι οποίες βοηθούν στη συγκέντρωση της προσοχής και την αποθήκευση πληροφοριών στη μνήμη.
Ενισχύει τις σωματικές επιδόσεις
Σύμφωνα με δημοσίευμα του health.com, η έντονη σωματική άσκηση με μουσικά διαλείμματα όχι μόνο είναι πιο ευχάριστη, αλλά κάνει τους συμμετέχοντες να γυμνάζονται ακόμη πιο σκληρά.
Βελτιώνει τη διάθεση
Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2011 στο περιοδικό Nature Neuroscience, αναφέρει ότι συγκεκριμένοι κλασικοί τόνοι προκαλούν τη βελτίωση της διάθεσης του ατόμου, η οποία οδηγεί στην απελευθέρωση ντοπαμίνης, της χημικής ουσίας που προκαλεί ευφορία.
Ηρεμεί
Μετά από μια δύσκολη και κουραστική ημέρα, ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσει κανείς είναι με λίγη απαλή μουσική. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2013 στο επιστημονικό περιοδικό Ergonomics.
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση