GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης στα Σκόπια

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της πρότασης της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πραγματοποίησαν σήμερα...

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της πρότασης της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πραγματοποίησαν σήμερα φοιτητές στα Σκόπια.

Περίπου 3.000 φοιτητές, πανεπιστημιακοί καθηγητές και πολίτες συγκεντρώθηκαν, το απόγευμα, μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης στα Σκόπια, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης σχετικά με τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και κυρίως της πρότασης για επιπρόσθετες εξετάσεις στη διάρκεια των πανεπιστημιακών σπουδών.

Οι συγκεντρωμένοι επέκριναν ιδιαίτερα την κυβέρνηση για το γεγονός ότι «αγνοεί» επιδεικτικά τον φοιτητικό κόσμο της χώρας και αποφεύγει οποιοδήποτε διάλογο με αυτούς σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η σημερινή ήταν η τρίτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας φοιτητών στα Σκόπια το τελευταίο διάστημα σχετικά με τις αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση, οι οποίες έχουν προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων.

Τα αιτήματα των φοιτητών υποστήριξαν και αρκετοί πανεπιστημιακοί καθηγητές και πανεπιστημιακές σχολές.

Η Σύγκλητος του πανεπιστημίου των Σκοπίων (το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στην ΠΓΔΜ) ζήτησε νωρίτερα σήμερα από την κυβέρνηση την απόσυρση του νομοσχεδίου με τις προτεινόμενες αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ απέστειλε πριν από μερικές ημέρες το νομοσχέδιο στη Βουλή, η οποία τις επόμενες ημέρες θα το εξετάσει σε πρώτη ανάγνωση.

Η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, παρά τις διαμαρτυρίες φοιτητών και πανεπιστημιακών καθηγητών, παραμένει αμετακίνητη στη θέση της για εισαγωγή επιπλέον εξετάσεων στη διάρκεια των πανεπιστημιακών σπουδών, επισημαίνοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα βελτιωθεί η ποιότητα των σπουδών και των γνώσεων των φοιτητών.

Οι φοιτητές και μεγάλο μέρος των πανεπιστημιακών καθηγητών από τη μεριά τους θεωρούν ότι με την εισαγωγή επιπλέον εξετάσεων όχι μόνο δεν θα βελτιωθεί η ποιότητα των σπουδών, αλλά θα περιοριστεί και η αυτονομία του Πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση