GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεν μειώνει την παραγωγή του πετρελαίου η Σαουδική Αραβία

Η Σαουδική Αραβία δήλωσε σήμερα ότι δεν θα μειώσει την παραγωγή της προκειμένου να στηρίξει την τιμή του πετρελαίου στην αγορά, ακόμ...


Η Σαουδική Αραβία δήλωσε σήμερα ότι δεν θα μειώσει την παραγωγή της προκειμένου να στηρίξει την τιμή του πετρελαίου στην αγορά, ακόμη κι αν τα μη μέλη του ΟΠΕΚ κάνουν κάτι τέτοιο, σε ένα από τα πλέον αυστηρά μηνύματα που δόθηκαν ποτέ ότι η μεγαλύτερη πετρελαιοεξαγωγός χώρα του κόσμου σχεδιάζει να υπερβεί τη μεγαλύτερη ύφεση στην αγορά εδώ και χρόνια.
Αναφερόμενος στις χώρες που δεν ανήκουν στον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ), ο σαουδάραβας υπουργός Πετρελαίου Άλι αλ-Ναΐμι δήλωσε στους δημοσιογράφους:
«Αν θέλουν να περικόψουν την παραγωγή [πετρελαίου] είναι ευπρόσδεκτοι: εμείς δεν θα περικόψουμε, οπωσδήποτε η Σαουδική Αραβία δεν πρόκειται να περικόψει».
Πρόσθεσε πως είναι «100 τοις εκατό μη ικανοποιημένος» με τις τιμές όμως αυτές θα βελτιωθούν, αν και δεν είναι σαφές πότε.
Επέρριψε την ευθύνη για την πτώση των τιμών στο μισό εκείνων πριν από έξι μήνες στους κερδοσκόπους και σε αυτό που αποκάλεσε έλλειψη συνεργασίας εκ μέρους των παραγωγών που δεν είναι μέλη του ΟΠΕΚ.
Οι παρατηρήσεις αυτές σε μία διάσκεψη στο Άμπου Ντάμπι σηματοδοτούν τη δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες που το βασίλειο στέλνει το μήνυμα ότι δεν θα μεταβάλει τα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου, προτιμώντας να επιτρέψει στην αγορά να σταθεροποιηθεί από μόνη της.
Ο αποφασιστικός τόνος των σχολίων του βρήκε απήχηση και σε άλλους άραβες υπουργούς Πετρελαίου κατά τη διάσκεψη στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).
Ο υπουργός Πετρελαίου των ΗΑΕ Σουχάιλ Μπιν Μοχάμεντ αλ-Μαζρούι κάλεσε όλους τους παραγωγούς στον κόσμο να μην αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου τους τον επόμενο χρόνο, λέγοντας πως αυτό σύντομα θα σταθεροποιήσει τις τιμές. Δεν διευκρίνισε περαιτέρω.
Ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ Άλι αλ-Ομάιρ δήλωσε πως ο ΟΠΕΚ δεν χρειάζεται να μειώσει την παραγωγή του και δεν θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνάντηση πριν από την επόμενη προγραμματισμένη σύνοδό του τον Ιούνιο.
«Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να περικόψουμε [την παραγωγή]. Δώσαμε μια ευκαιρία στους άλλους (και) δεν ήταν πρόθυμοι να το κάνουν», είπε, αναφερόμενος σε επαφές με παραγωγούς εκτός ΟΠΕΚ πριν από τη σύνοδο του ΟΠΕΚ στη Βιένη τον Νοέμβριο.
Εκεί, ο ΟΠΕΚ αποφάσισε να κρατήσει τον στόχο της παραγωγής στα 30 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, αφήνοντας την αγορά να ισορροπήσει μόνη της χωρίς την παρέμβαση του οργανισμού.
Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ Αμπντάλα αλ-Μπάντρι δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο Ρόιτερς πως ελπίζει ότι θα υπάρξει μία ανάκαμψη στην τιμή του πετρελαίου μέχρι το τέλος του 2015.
«Ελπίζουμε πως η τιμή θα ανακάμψει μέχρι το τέλος του δευτέρου εξαμήνου του 2015», είπε. «Δεν μπορούμε να δούμε τώρα την αγορά, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα τέλη του δευτέρου εξαμήνου του 2015 για να δούμε πώς η αγορά θα αντιδράσει σε αυτές τις χαμηλές τιμές», είπε.
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. ΒΡΩΜΑ, ΜΠΟΧΑ, ΔΥΣΩΔΙΑ, ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!!

    Γεννά ερωτήματα η «νευρική» αντίδραση του κ. Σαμαρά, που με μια πρωτοφανή ενέργεια, αποφάσισε να εγκαταλείψει τον θεσμικό του ρόλο και να συμπεριφερθεί ως ιδιώτης, καταθέτοντας μήνυση σε βάρος βουλευτή.

    Θα περίμενε κανείς περισσότερη ψυχραιμία από τον κ. Σαμαρά, ζητώντας πρωτίστως την άμεση διαλεύκανση από τη δικαιοσύνη, των καταγγελιών του κ. Χαϊκάλη. Θα περίμενε επίσης, την απόλυτη καταγγελία του φερόμενου ως μεσάζοντα και όχι την απόλυτη ταύτιση με την υπερασπιστική του γραμμή.

    Είτε ο κ. Σαμαράς έχει κακούς συμβούλους, είτε ο χειρότερος εξ αυτών είναι ο πανικός.

    Το «Success Story», που έγινε ΜΙΖΑ-Story και ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ-Story!!!

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ των καταστροφέων της χώρας, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση