GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένα φανάρι για τα παιδιά: Κόκκινο στον αποκλεισμό, πράσινο στην ένταξη!

"Για να κανεις βήματα μπροστά δε χρειάζεσαι μονο πόδια. Εμείς τα χρησιμοποιήσαμε σε συνδυασμό με το μυαλό και την ψυχή μας...



"Για να κανεις βήματα μπροστά δε χρειάζεσαι μονο πόδια. Εμείς τα χρησιμοποιήσαμε σε συνδυασμό με το μυαλό και την ψυχή μας για να ασκήσουμε τα δικαίωματα που μας παρέχουν τα άρθρα 12, 13 και 15 της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού (ΣΔΙΠ). Συνηλθαμε ειρηνικά και εκφράσαμε ελεύθερα την άποψη μας σε μια πορεία προς το Δημαρχείο Αλεξανδρειας του νομού Ημαθιας για ενα θεμα που μας αφορά άμεσα: την τοποθέτηση ενός φωτεινού σηματοδότη. Τα σπίτια όπου μεγαλώνουμε και το σχολείο όπου φοιτούμε χωρίζονται απο όλη την υπόλοιπη κωμόπολη της Αλεξανδρειας, συμπεριλαμβανομένου του πολιτιστικού και εμπορικού κέντρου της, με ενα δρόμο που αποτελεί κομμάτι της παλιάς εθνικής οδού Κατερίνης - Θεσσαλονίκης.

Τον τελευταίο χρόνο η κατάσταση είναι περισσότερο δυσχερής, καθώς τα διόδια που τοποθετήθηκαν στο ύψος του κόμβου του Αιγινιου κατέστησαν το δρόμο μας πέρασμα για φορτηγά και νταλίκες που αποφεύγουν την πληρωμή του αντιτίμου. Για εμάς μια εκδρομή ή μια παρουσία σε μια γιορτη του δήμου με τη δασκάλα μας δεν ειναι απλή υπόθεση. Η επικινδυνότητα ειναι μεγάλη και η ασφαλής διάβαση του δρόμου ανύπαρκτη! Την Πέμπτη 18/12 με τη μικρή μας διαδήλωση αποδείξαμε στους αρμόδιους του δήμου οτι παρόλο που είμαστε πίσω τους και δε μας βλέπουν, εμείς δε φύγαμε απο την Αλεξανδρεια.
Γνωρίζουμε καλά οτι κάθε παιδι δικαιούται πρόσβαση σε ένα κατάλληλο επίπεδο ζωής που να επιτρέπει τη σωματική, πνευματική, ψυχική, ηθική και κοινωνική ανάπτυξή του και οτι ειναι υποχρέωση του κράτους να φροντίζει γι' αυτο. Πως όμως θα επιτευχθούν όλα αυτά αν, παρόλο που υπαρχει, παραδείγματος χάρη, δημοτική παιδική χορωδία, εμείς δεν μπορούμε να πάμε γιατι πρέπει να διασχίσουμε το μεγάλο, επικίνδυνο δρόμο; Πως θα πάμε στη δημοτική βιβλιοθήκη; Στο πάρκο; Στις εκδηλώσεις του δήμου στην πλατεία; Σε αθλητικές και πνευματικές εξωσχολικές δραστηριότητες;
Σύμφωνα με το άρθρο 28 της ΣΔΙΠ αναγνωρίζεται στο καθε παιδι το δικαίωμα στην εκπαίδευση και στην ισότητα των ευκαιριών. Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 31 τα Συμβαλλόμενα Κράτη αναγνωρίζουν στο παιδί το δικαίωμα στην ελεύθερη συμμετοχή στην πολιτιστική και καλλιτεχνική ζωή. Οφείλουν να σέβονται και να προάγουν το δικαίωμα του παιδιού να συμμετέχει πλήρως στην πολιτιστική και καλλιτεχνική ζωή και να ενθαρρύνουν την προσφορά κατάλληλων και ίσων ευκαιριών για πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες και για δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου. Το αίτημα μας λοιπόν ειναι καθολα δίκαιο και η άμεση δράση για την ικανοποίηση του ειναι χρέος της πολιτείας. Με την επιστολή αυτή επιδιώκουμε να εκφράστουμε, οχι να εντυπωσιασουμε. Ας μην περιμένουμε να γινει κάποιο ατύχημα για να υπάρξει ανάλογο ενδιαφέρον για την περίπτωση μας.

Σας ευχαριστούμε"Ιωάννα Ζαικου

1 σχόλιο

  1. Τη μήνυση του Αντώνη Σαμαρά δήλωσε ότι αναμένει ο Παύλος Χαϊκάλης, σημειώνοντας ότι όταν δει το περιεχόμενο της, θα καταθέσει "μήνυση για ψευδή καταμήνυση"!

    Όπως είπε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ και η δικηγόρος του Έλενα Τζούλη, σε συμφωνία με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο, δεν κατατέθηκε από τις 6 Δεκεμβρίου το όνομα του Γιώργου Αποστολόπουλου στις δικαστικές αρχές.
    Υποστήριξαν ότι η συμφωνία έγινε, προκειμένου να μη διαρρεύσει το όνομα και εξαπέλυσαν αιχμές για κωλυσιεργία, καθώς υποστήριξαν ότι κατατέθηκε το όνομα επισήμως στις 12 Δεκεμβρίου και από τότε μέχρι την αποκάλυψη της υπόθεσης από το Λάκη Λαζόπουλο, δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα.

    Η Έλενα Τζούλη δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση "για την ηθική βλάβη που υπέστη ο κ. Χαϊκάλης" και "ζητήσαμε την άρση απορρήτου των επικοινωνιών του κ. Αποστολοπούλου για να διαπιστωθεί από ποιον ειδοποιήθηκε και δεν πήγε στο τελευταίο ραντεβού, καθώς και για να εντοπιστεί το πρόσωπο που θα του έδινε τα χρήματα."

    Μάλιστα η δικηγόρος είπε θα ήταν πραξικόπημα να κλείσει η υπόθεση χωρίς άρση του απορρήτου.

    Η κα Τζούλη αναφέρθηκε στην κατάθεση του Γ. Αποστολόπουλου λέγοντας οτι ουσιαστικά αποτελεί "παραδοχή του ίδιου οτι διέπραξε το αδίκημα" και χαρακτήρισε γελοία τη δικαιολογία οτι ήθελε να αποδείξει πως ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είναι αργυρώνητος. Επισήμανε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ γνώρισε το συγκεκριμένο πρόσωπο όταν ήταν στη Νέα Δημοκρατία "από τον κ. Σαμάρα ως φίλο και σύμβουλο του συνεργάτη του Δημήτρη Σταμάτη για να βοηθήσει στην υπόθεση των CDS"

    Ο Παύλος Χαϊκάλης υποστήριξε οτι "όταν έγινε η ιστορία με τους κουμπαράδες ο Πάνος Σκουρλέτης κλήθηκε εντός 24 ωρών" λέγοντας ότι στη δική μου περίπτωση υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση