GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιστορίες σύγχρονης δουλεμπορίας: Στέλνουν πρόσφυγες στην Ευρώπη με αυτόματο πιλότο

Για να μην διακινδυνεύσουν τίποτα οι σύγχρονοι δουλέμποροι εγκαταλείπουν τώρα τους μετανάστες στο έλεος των κυμάτων, σε σαπιοκάραβα ...


Για να μην διακινδυνεύσουν τίποτα οι σύγχρονοι δουλέμποροι εγκαταλείπουν τώρα τους μετανάστες στο έλεος των κυμάτων, σε σαπιοκάραβα που κινούνται με αυτόματο πιλότο
Την ώρα όμως που γίνεται λόγος υπέρ της παροχής προστασίας σε πρόσφυγες, εκατοντάδες άνθρωποι εξακολουθούν να διασχίζουν καθημερινά την Μεσόγειο για μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη θέτοντας σε κίνδυνο της ζωή τους. Προορισμός για πολλούς πρόσφυγες ή οικονομικούς μετανάστες η Ιταλία.
Πρόκειται για την νέα, ασυνείδητη πρακτική των δουλεμπόρων. Επιβιβάζουν τους μετανάστες σε σαπιοκάραβα, σε λιμάνια της Τουρκίας, για άκρως επικίνδυνα ταξίδια, με προορισμό την Ιταλία: χωρίς πλήρωμα, μόνον με αυτόματο πιλότο, στο έλεος της φουρτουνιασμένης θάλασσας. Προχθές, μόνον, η ιταλική ακτοφυλακή βοήθησε 800 κούρδους από την Συρία, οι οποίοι κινδύνευαν να πνιγούν στα ανοικτά της Σικελίας.
1.300 το τελευταίο 24ωρο
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των ιταλικών αρχών, τους τελευταίους δυο μήνες, η ακτοφυλακή και το λιμενικό της χώρας εντόπισαν και βοήθησαν πάνω από 5.000 άτομα, τα οποία ταξίδευαν σε 13 πλεούμενα με αυτόματο πιλότο.
Πολλές φορές, οι δουλέμποροι, για να αποφύγουν την σύλληψη, εγκαταλείπουν τα πλοιάρια σε διεθνή χωρικά ύδατα. Ενεργοποιούν τον αυτόματο πιλότο και κανένας από τους μετανάστες δεν είναι σε θέση να αλλάξει την πορεία πλεύσης.
Η πρώτη επαφή με τους αδίστακτους διακινητές, για τον διάπλου της Μεσογείου, γίνεται μέσω διαδικτύου. Τις περισσότερες φορές τα πλοιάρια που χρησιμοποιούνται βρίσκονται σε κατάσταση που δεν επιτρέπει κανένα ταξίδι.
Μόνο το τελευταίο 24ωρο, στα λιμάνια των πόλεων Μεσσίνα και Ποτσάλλο της Σικελίας, μεταφέρθηκαν, συνολικά, 1.300 πρόσφυγες και οικονομικοί μετανάστες στους οποίους πρόσφεραν άμεση βοήθεια, στα ανοικτά των ιταλικών ακτών, το λιμενικό και η ακτοφυλακή της χώρας.
Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση