GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντικατάσταση της άδειας οδήγησης των μοτοποδηλάτων

Το υπουργείο Μεταφορών με ανακοίνωσή του ζητά από τους κατόχους των μοτοποδηλάτων να προχωρήσουν σε αλλαγή της άδειας οδήγησης. Δια...


Το υπουργείο Μεταφορών με ανακοίνωσή του ζητά από τους κατόχους των μοτοποδηλάτων να προχωρήσουν σε αλλαγή της άδειας οδήγησης. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποτανθούν στις διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών ή στα ΚΕΠ προκειμένου να αντικαταστήσουν την παλαιά άδεια. Έτσι, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποτανθούν στις διευθύνσεις Μεταφορών των Περιφερειών ή στα ΚΕΠ προκειμένου να αντικαταστήσουν την παλαιά άδεια.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του υπουργείου, τονίζεται ότι: "Στις 18.1.2014 λήγει η διετής προθεσμία που ορίζει το προεδρικό διάταγμα 51 που τέθηκε σε ισχύ το 2012 και ενσωμάτωσε την κοινοτική οδηγία για τις άδειες οδήγησης, προκειμένου να αντικατασταθούν τα έντυπα των αδειών οδήγησης μοτοποδηλάτων που έχουν εκδοθεί από τις υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Μετά τη λήξη της προθεσμίας αυτής, όσοι οδηγούν με έντυπο άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου που έχει εκδοθεί από τις Υπηρεσίες Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο. Η αντικατάσταση του εντύπου της άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου μπορεί να γίνει και μετά τις 18.1.2015".

Παράλληλα, το υπουργείο διευκρινίζει, ότι οι κάτοχοι άδειων οδήγησης μοτοποδηλάτου (ΑΜ) δεν υποχρεούνται να προβούν στην παραπάνω αντικατάσταση, εφόσον κατέχουν άδεια οδήγησης των κατηγοριών Α1 ή Α2 ή Α.

(Με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση