GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρώτος θάνατος, φέτος, από τη γρίπη στην Ελλάδα

Δύο μήνες μετά την τυπική έναρξη της εφετινής περιόδου της γρίπης, η νόσος έκανε την εμφάνισή της και στην Ελλάδα: ο μέχρι τώρα απολ...


Δύο μήνες μετά την τυπική έναρξη της εφετινής περιόδου της γρίπης, η νόσος έκανε την εμφάνισή της και στην Ελλάδα: ο μέχρι τώρα απολογισμός περιλαμβάνει τέσσερα περιστατικά εκ των οποίων το ένα θανατηφόρο.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τον Δεκέμβριο τέσσερις άνθρωποι με γρίπη τύπου Α χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ωστόσο ο ένας κατέληξε. Επίσης, ο ένας ασθενής χαρακτηρίζεται από τους επιδημιολόγους ως εισαγόμενο κρούσμα στην χώρα μας.

Όλα τα περιστατικά αφορούσαν άνδρες ηλικίας 72 έως 80 χρόνων και οι οποίοι σημειωτέον είχαν επιβαρυμένο ιστορικό, δηλαδή έπασχαν από χρόνια σοβαρά νοσήματα.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνει την αναγκαιότητα της τήρησης μέτρων ατομικής υγιεινής στον πληθυσμό ενώ σε ό,τι αφορά τις ευπαθείς ομάδες, όπως ηλικιωμένους, ασθενείς με χρόνια νοσήματα, ανοσοκατεσταλμένους κα υπενθυμίζει ότι πρέπει να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση