GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στα Καταστήματα Κράτησης

Αυλαία για τις εορταστικές εκδηλώσεις στα Καταστήματα Κράτησης με την χριστουγεννιάτικη συναυλία που διοργάνωσαν οι αρμόδιες υπ...



Αυλαία για τις εορταστικές εκδηλώσεις στα Καταστήματα Κράτησης με την χριστουγεννιάτικη συναυλία που διοργάνωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων η διεθνούς φήμης σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, ο μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης και τα μέλη της ορχήστρας «Orchestra mobile» ερμήνευσαν κλασσική μουσική και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Μάλιστα σε ένα από τα βαλς η σοπράνο κατευθύνθηκε προς το κοινό και κάλεσε σε χορό έναν από τους κρατούμενους, ο οποίος ανταποκρίθηκε. Η κίνησή της παρέσυρε και τις υπόλοιπες γυναίκες της ορχήστρας οι οποίες χόρεψαν με κρατούμενους.

Στην εκδήλωση ήταν παρών ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου αλλά και ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Αγγελος Τσιγκρής.

Ο υπουργός λίγο πριν την έναρξη της συναυλίας επισκέφτηκε αρκετά κελιά κρατουμένων προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις συνθήκες διαβίωσης τους.

Η Διευθύντρια του Καταστήματος Κράτησης, κ. Μαρίνα Μπούκη ευχαρίστησε τον υπουργό για το ενδιαφέρον του υπογραμμίζοντας ότι « Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων θα σας δωρίσει 270 τηλεκάρτες και 50 μπάλες ποδοσφαίρου. Το μεγαλύτερο δώρο όμως που μας έκανε ο Υπουργός ήταν η επίλυση του προβλήματος που είχαμε με το ζεστό νερό. Το Υπουργείο ενέκρινε ένα μεγάλο κονδύλι για την αγορά πετρελαίου με αποτέλεσμα όλοι οι τρόφιμοι να κάνουν πλέον μπάνιο με ζεστό νερό».

Από την πλευρά του ο κ. Αθανασίου τόνισε: « Προσπαθούμε να καλυτερεύσουμε τις συνθήκες διαβίωσης όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν κάναμε κάποια ιδιαίτερη παροχή με την έγκριση του επιπλέον κονδυλίου για την αγορά πετρελαίου. Ήταν υποχρέωση μας να το κάνουμε. Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο που εφαρμόσαμε αρκετοί κρατούμενοι αποφυλακίζονται νωρίτερα με αποτέλεσμα να υπάρχει αποσυμφόρηση των Καταστημάτων Κράτησης, ενώ φροντίζουμε οι συνθήκες διαβίωσης σε συνεργασία και με το προσωπικό να είναι καλύτερες. Να σημειωθεί ότι από αυτή τη φυλακή με τα μέτρα που πήραμε αποφυλακίστηκαν περισσότερα από 100 άτομα. Θέλω να συγχαρώ και πάλι όσους πέρασαν στις Ανώτερες Σχολές και να ευχηθώ σε εσάς και στις οικογένειές σας χρόνια πολλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση