GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Επιστρατεύτηκαν» οι τράπεζες στο Χρηματιστήριο.

Μετά τον «μεγαλοεπενδυτή» Τζον Πόλσον, επιστρατεύτηκαν οι τράπεζες και «αδελφές» εταιρίες ή και εταιρίες ελεγχόμενες από το κράτος, για να ...

Μετά τον «μεγαλοεπενδυτή» Τζον Πόλσον, επιστρατεύτηκαν οι τράπεζες και «αδελφές» εταιρίες ή και εταιρίες ελεγχόμενες από το κράτος, για να κατακρημνίσουν το Χρηματιστήριο διαγράφοντας μια πτώση άνω του 16% από την ρευστοποίηση ολόκληρων χαρτοφυλακίων παρασύροντας και άλλους μικρο-επενδυτές.

Άλλωστε οι μικροί επενδυτές δεν μπορούσαν να γνώριζαν πριν τις 11:00 την ξαφνική απόφαση Σαμαρά για πρόωρες Προεδρικές Εκλογές.

Το «καταστροφικό Σχέδιο» συζητήθηκε στις δύο συναντήσεις Βενιζέλου-Σαμαρά, με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να μεταφέρει την άποψη και το επικοινωνιακό σχέδιο των Τραπεζών.

Ωστόσο οι κρίσεις φέρνουν και ευκαιρίες, αφού η αγορά τις επόμενες ημέρες των με την μεγαλύτερη πτώση μετοχών προδικάζουν κέρδη για τους επενδυτές. Γεγονός που ανησυχεί το σύστημα.

Παράλληλα επιστρατεύτηκαν και τα φιλικά ΜΜΕ και αργυρώνητοι δημοσιογράφοι, δίνοντας δείγματα της φοβικής επικοινωνιακής τακτικής η οποία θα επακολουθήσει, σε μία προσπάθεια παροχής δικαιολογίας στους μνημονιακούς βουλευτές και άλλους «περιφερόμενους» οι οποίοι ελαφρά την καρδία και βαρεία την τσέπη εντέλλονται ή εμπαίζονται προκειμένου να ψηφίσουν το «εκλεκτό παιδί» τω αγορών
και της μνημονιακής Ευρώπης Σταύρο Δήμα.

Ο Σταύρος Δήμας, εργάστηκε στην Γουόλ στριτ, στην Διεθνή Τράπεζα του ΟΗΕ, ενώ διετέλεσε υποδιοικητής της ΕΤΒΑ και Υπουργό από το 1977 έως το 2012 (Κυβέρνηση Παπαδήμου) των Κυβερνήσεων οι οποίες ευθύνονται για την διασπάθιση του Δημόσιου Χρήματος, ενώ στην συνέχεια όρισε τον γυιό του Χρίστο Δήμα, ως κληρονόμο της βουλευτικής έδρας.

Ο ορατός κίνδυνος που διατρέχουν οι τράπεζες είναι η απώλεια κεφαλαιακών «ενέσεων» από την Ευρώπη, παρέχοντας στην ΕΚΤ ως εγγύηση τα κατασχεμένα με ταχύτατες ηλεκτρονικές διαδικασίες ακίνητα, των δανειοληπτών που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα κόκκινα δάνεια.

Εξάλλου, η καταστροφολογία που αναπτύσσεται για δήθεν ¨κλείσιμο» της στρόφιγγας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (!) προς την Ελλάδα, τρομάζει περισσότερο τις αγορές (όπως αναδεικνύεται από την πτώση και των λοιπών Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων αλλά και της Wall Street) παρά τους Έλληνες και άρα δεν πρόκειται να επιτραπεί.

Ωστόσο και ο Σύριζα δεν είναι βέβαιο ότι θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις του και άρα ως καλύτερη λύση προδικάζεται μία πολυκομματική κυβέρνηση με κορμό τον Σύριζα.

Ο πραγματικός πόλεμος είναι μεταξύ Τραπεζών και Κοινωνίας. Ένας πόλεμος μεταξύ Δαβίδ και σύγχρονων Γολιάθ του οποίου το αποτέλεσμα θα προδικάσει και την συμπεριφορά των λοιπών κοινωνιών των χωρών του νότου.

Μια ακόμη επανάσταση των Ελλήνων, τραβά για μία ακόμη φορά τα βλέμματα των λαών της Ευρώπης.

Η ελπίδα της Ευρώπης έχει όνομα: ΕΛΛΑΣ!!!

Ι. Δέμος

1 σχόλιο

  1. Γνωστό παιχνιδάκι. Αλλά τα ψέματα τελείωσαν. Όσοι λεηλατούν με τέτοιους τρόπους το Χρηματιστήριο δεν θα μείνουν ατιμώρητοι, όπως το 1999. Ένα ακόμα παιχνιδάκι της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση