GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συναγερμός για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στα Χριστούγεννα

Η βρετανική αστυνομία προετοιμάζεται πυρετωδώς και λαμβάνει μέτρα ώστε...




Η βρετανική αστυνομία προετοιμάζεται πυρετωδώς και λαμβάνει μέτρα ώστε...
να αντεπεξέλθει άμεσα σε ένα ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτυπημα από «μοναχικό λύκο» μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων.

Έντονα έχουν κινητοποιηθεί οι δυνάμεις της βρετανικής αστυνομίας, καθώς προετοιμάζονται να αποτρέψουν ενδεχόμενη απειλή ισλαμιστικών ομάδων που ίσως σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους. Εξάλλου, πολύς κόσμος βρίσκεται στους κεντρικούς δρόμους των αγορών αυτές τις μέρες ψωνίζοντας πυρετωδώς τα δώρα της τελευταίας στιγμής για τις γιορτές.

Στη λεγόμενη θεωρία του «μοναχικού λύκου», ένα άτομο ή ένας μικρός πυρήνας εμπλέκεται σε πράξεις βίας εναντίον του κράτους, ή κάποιων που θεωρεί ότι είναι φορείς των συμφερόντων του, χωρίς να υπάρχει άμεση εξωτερική εντολή ή ιεραρχία.

Ο συναγερμός που έχει σημάνει είναι στο κόκκινο και το επίπεδο ονομάζεται: «Σοβαρό». «Δεν μπορούμε να έχουμε αστυνομικούς έξω από όλα τα καταστήματα της Oxford Street, αλλά υπάρχουν επιπλέον προστατευτικά μέτρα που μπορούν να ληφθούν», δήλωσε ανώτερος αξιωματικός στους Times.

Οι βρετανικές αρχές παρακολουθούν ανθρώπους που φέρονται ως «μοναχικοί λύκοι» και ίσως συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, αφού κύκλοι της οργάνωσης σκοπεύουν να εξαπολύσουν επιθέσεις στη Δύση, αν δεν μπορούν να ταξιδέψουν στη Συρία.

Οι Βρετανοί φαίνεται να ακολουθούν ένα συγκεκριμένο μοντέλο προφύλαξης από τυχόν τρομοκρατικό χτύπημα, με κωδικό όνομα «Hit and Run», ενώ πιστεύουν πως ένα τέτοιο χτύπημα ενδεχομένως να συνδέεται με ισλαμιστικές ομάδες που δρουν στη Γαλλία.

Να σημειωθεί πως αυτές τις μέρες, η γαλλική κυβέρνηση έχει παραγγείλει 300 στρατιώτες για την αστυνόμευση σε κεντρικούς δρόμους της Γαλλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση