GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έρχεται ο Νταβούτογλου. Φρούριο η Αθήνα με απαγόρευση συγκεντρώσεων

Η αστυνομική δύναμη της Αττικής από τη Παρασκευή θα βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή ενώ ήδη έχει εκδοθεί από τη ΓΑΔΑ απόφαση απαγόρευσης συ...

Η αστυνομική δύναμη της Αττικής από τη Παρασκευή θα βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή ενώ ήδη έχει εκδοθεί από τη ΓΑΔΑ απόφαση απαγόρευσης συναθροίσεων και πορειών από τις 06.00 της Παρασκευής έως τις 15.00 του Σαββάτου με το αιτιολογικό της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού

Η αστυνομική δύναμη της Αττικής από τη Παρασκευή θα βρίσκεται σε διαρκή επιφυλακή ενώ ήδη έχει εκδοθεί από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής απόφαση απαγόρευσης συναθροίσεων και πορειών από τις 06.00 της Παρασκευής έως τις 15.00 του Σαββάτου με το αιτιολογικό της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου, στην Αθήνα

Νωρίς το απόγευμα αναμένεται αύριο, Παρασκευή, στην Αθήνα, στο πλαίσιο του «3ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος – Τουρκίας», ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος στις 16:50 θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.

Στις 20:30 οι δύο πρωθυπουργοί και οι υπουργοί Εξωτερικών θα απευθύνουν χαιρετισμό στο «Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδος – Τουρκίας» και θα ακολουθήσει δείπνο των δύο αντιπροσωπειών.

Μεθαύριο, Σάββατο, οι κύριοι Σαμαράς και Νταβούτογλου θα προεδρεύσουν στο «3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδος – Τουρκίας», που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hilton. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις.

Δεν θα μεταβεί στη Θράκη ο Νταβούτογλου

Έπειτα από πιεστικές παρεμβάσεις της ελληνικής κυβέρνησης ο Αχμέτ Νταβούτογλου δεν θα μεταβεί στη Θράκη κατά την έλευσή του στην Ελλάδα για την πραγματοποίηση του 3ου Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας (ΑΣΣ) των δύο χωρών την Παρασκευή και Σάββατο, 5-6 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με ελληνική διπλωματική πηγή, η Αθήνα φέρεται να επεσήμανε στην Άγκυρα ότι το αρχικό αίτημα για μετάβαση στη Θράκη του Τούρκου Πρωθυπουργού στη Θράκη μαζί με τους υπουργούς που θα τον συνοδεύουν για το ΑΣΣ, που έφθασε στην ελληνική πλευρά μέσω ρηματικής διακοινώσεως την περασμένη Δευτέρα, θα συνιστούσε σοβαρό διπλωματικό και πολιτικό ατόπημα που θα επιβάρυνε ακόμη περισσότερο το ήδη φορτισμένο κλίμα από την παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους "Μπαρμπαρός" εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ ενόψει του Σαββάτου -7.000 αστυνομικοί στο κέντρο

Σε επιφυλακή θα βρίσκεται ολόκληρη η αστυνομική δύναμη της Αττικής το Σάββατο κατά τη διάρκεια των καθιερωμένων εκδηλώσεων μνήμης τς δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγοροπούλου στις 6 Δεκεμβρίου το 2008 από το όπλο του Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια.

Ανώτατα στελέχη της ΕΛΑΣ βρίσκονται συνεχώς σε συσκέψεις για το σχεδιασμό των μέτρων ασφάλειας και έχει ήδη αποφασιστεί 7.000 αστυνομικοί να βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας όπου θα πραγματοποιηθούν πορείες. Ολόκληρη η δύναμη των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ θα βρίσκεται σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας ενώ ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στα κτίρια δημοσίων υπηρεσιών και στα υπουργεία.

Ταυτόχρονα οι δυνάμεις των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ θα περιπολούν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στην ΕΛΑΣ υπάρχει έντονη ανησυχία λόγω του τεταμένου κλίματος που έχει δημιουργηθεί από την απεργία πεινάς του Νίκου Ρωμανού αλλά και της έντασης που υπήρξε στα πανεπιστήμια το τελευταίο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια των πορειών από αέρος το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ θα παρακολουθεί τις πορείες.

Μετά από εντολή της αστυνομίας, οι σταθμοί μετρό Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής και Κατεχάκη, θα είναι κλειστοί από 13:00 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Στους δρόμους της Αθηνάς εκτός από τους ένστολους αστυνομικούς θα υπάρχουν και συνάδελφοι τους με πολιτικά.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχει εκδοθεί απόφαση απαγόρευσης συναθροίσεων και πορειών από τις 06.00 της Παρασκευής έως τις 15.00 του Σαββάτου με το αιτιολογικό της επίσκεψης του τούρκου πρωθυπουργού.

Ειδικότερα, τα μέτρα θα επιβληθούν στις περιοχές που περικλείονται από τους εξής δρόμους:

Αμερικής (από τη συμβολή της με την οδό Σταδίου)-συνέχεια Λυκαβηττού-δεξιά Αναγνωστοπούλου-αριστερά Πατριάρχου Ιωακείμ-αριστερά Μαρασλή-δεξιά Δεινοκράτους-αριστερά Αριστοδήμου-δεξιά Αθηναίων Εφήβων-αριστερά Κόνιαρη-δεξιά Τσόχα-αριστερά Δ. Σούτσου-συνέχεια Πανόρμου-αριστερά Χατζηκωνσταντή-αριστερά Λάμψα-δεξιά Φλώρου-δεξιά Μεταξά-Πλατεία Δάφνης-δεξιά Χλόης-αριστερά Υακίνθων-δεξιά Βίκτωρος Ουγκώ-έναντι Βεάκη-συνέχεια Βλαχάκη-δεξιά Μεσογείων-αριστερά Μιχαλακοπούλου-αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου-αριστερά Κρατερού-δεξιά Αλκαίου-δεξιά Ούλωφ Πάλμε-δεξιά Ευφρονίου-αριστερά Σπ. Μερκούρη-δεξιά Ευτυχίδου- Πλατεία Πλαστήρα-Αρχιμήδους-δεξιά Μάρκου Μουσούρου-αριστερά Αρδηττού-συνέχεια Καλλιρρόης-δεξιά Δράκου-αριστερά Μουσών-συνέχεια Παναιτωλίου- Αρακύνθου-Στησικλέους-δεξιά Ακάμαντος-αριστερά Αποστόλου Παύλου-δεξιά Ερμού-αριστερά Αθηνάς-δεξιά Βορρέου-αριστερά Αιόλου-δεξιά Κολοκοτρώνη-Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων των οδών αυτών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας 100 μέτρων μεταξύ των προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός-Λ. Κατεχάκη), σε γέφυρες, ανισόπεδους κόμβους και διαβάσεις κατά μήκος τους, καθώς και στην ευρύτερη του Αερολιμένα Αθηνών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δεν τίθεται θέμα μετακίνησης των Σύρων προσφύγων που βρίσκονται στο Σύνταγμα.

Στις 12.00 του Σαββάτου έχουν προγραμματιστεί στο κέντρο της Αθήνας συγκεντρώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στον απόηχο των εξελίξεων για την υπόθεση του στενού φίλου του Ν. Ρωμανού. Αναμένεται να πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Όπως έλεγαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σε περίπτωση που η κινητοποίηση για τον Αλ.Γρηγορόπουλο γίνει τις ώρες που ισχύουν τα μέτρα της απαγόρευσης τότε δεν θα επιτραπεί να γίνει πορεία προς το Σύνταγμα.

Την Κυριακή σε επιφυλακή θα βρίσκεται η Αστυνομία για το συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 18.00 στη πλατεία Συντάγματος για τον προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ , "λόγω των εκδηλώσεων για τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των ΜΜΜ και του επιβατικού κοινού, ο ΟΑΣΑ θα προβεί σε προσωρινές τροποποιήσεις της διαδρομής λεωφορειακών γραμμών, γραμμών τρόλεϊ και τραμ στο κέντρο της πόλης των Αθηνών από 10:00 ώρα της 6-12-2014 έως 07:00 της 7-12-2014 σταδιακά, ανάλογα με τις υποδείξεις και τα μέτρα της Τροχαίας και τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες".

Οδηγίες προς οδηγούς λόγω επίσκεψης Νταβούτογλου στην Αθήνα

Οδηγίες προς τους οδηγούς, οι οποίοι το διήμερο Παρασκευή-Σάββατο θα κινηθούν στο κέντρο της Αθήνας, εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία λόγω των έκτακτων μέτρων που θα τεθούν σε εφαρμογή με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η ΕΛΑΣ παρακαλεί τους οδηγούς να αποφεύγουν για τις ώρες κατά τις οποίες θα είναι σε εφαρμογή τα μέτρα, τη διέλευση από:

- τη Λεωφ. Βασ. Σοφίας σε όλο το μήκος της

- τη Λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου σε όλο το μήκος της

- τη Λεωφ. Μεσογείων στο τμήμα της από Οδό Κατεχάκη έως τη Λεωφ. Βασ. Σοφίας

- την οδό Μιχαλακοπούλου (ρεύμα καθόδου προς κέντρο)

Στην ίδια ανακοίνωση η ΕΛΑΣ προτείνει εναλλακτικές διαδρομές για τους οδηγούς που σχεδιάζουν να κινηθούν στην Αττική. Συγκεκριμένα:

Για τους κατευθυνόμενους από τα Βόρεια Προάστια :

- προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους μέσω Λεωφ. Κηφισίας, Λεωφ. Αλεξάνδρας.

- προς Νότια Προάστια μέσω Περιφερειακής Υμηττού.

- προς Πειραιά μέσω Λεωφ. Κηφισού.

Για τους κατευθυνόμενους από τα Νότια Προάστια :

- προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους μέσω Περιφερειακής Υμηττού.

- προς τα Βόρεια Προάστια μέσω Περιφερειακής Υμηττού.

Για τους κατευθυνόμενους από τον Πειραιά :

- προς το κέντρο της Αθήνας προτείνεται η κίνησή τους μέσω της οδού Πειραιώς.

- προς τα Βόρεια Προάστια μέσω Λεωφ. Κηφισού.

Πηγή: www.news247.gr

3 σχόλια

  1. Ικανή ένδειξη...

    Του Θωμά Ακρωτηριανάκη.
    Από το εξής ηλεκτρονικό δημοσίευμα του «Έθνους» τής 8 Οκτ.2013--και ώρας13:13 ,
    (δηλαδή πριν από 1 έτος και 2 μήνες,αλλά πάντα επίκαιρο),
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63899844
    διαβάσαμε και τα ακόλουθα,σε σχέση με το ταξίδι του στην Ιερουσαλήμ :
    «...Νωρίτερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε ξεναγηθεί στο μουσείο των θυμάτων του
    Ολοκαυτώματος όπου κατέθεσε στεφάνι ενώ μίλησε με τον πρόεδρο των επιζώντων και
    υπέγραψε στο βιβλίο προσωπικοτήτων κλείνοντας το μήνυμά του γράφοντας "ποτέ ξανά".
    Ο πρωθυπουργός ευγενικά αρνήθηκε να φορέσει το κιπά, το εβραικό καπέλο που είναι
    σύμβολο πίστης».
    Δεν φόρεσε λοιπόν το κιπά.Είναι,πιστεύω,μια αρκετά ικανή ένδειξη ότι ο Σαμαράς είναι
    κατά βάθος-βάθος υπέρ το «δέον» και το «ανεκτόν» ρωσόφιλος.Και η τόση δυτικοδουλία
    του,το ότι υποκύπτει σ' όλες τις πιέσεις της Τρόικα ;;; Μια εξήγηση είναι ότι για να «κάψει»
    την οικονομική μηχανή της Δύσης,προσποιείται τον δυτικόδουλο,όντας και υπεράνω πάσης
    υποψίας,στα μάτια των δυτικών.Το ότι δεν έβαλε το κιπά είναι μια μικρή λεπτομέρεια,που
    όμως έχει μεγάλη σημασία.
    Υ.Γ. Το 1991 ο Σαμαράς,ως υπουργός Εξωτερικών του πρωθυπουργού Μητσοτάκη,
    είχε φορέσει το κιπά,μάλλον λόγω απάιτησης του Μητσοτάκη.Το λάθος του αυτό ο
    Σαμάρας το διόρθωσε το 2013.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Ικανή ένδειξη»

    Του Θωμά Ακρωτηριανάκη.
    Aκολουθούν εκτιμήσεις,υπέρ της ευστάθειας των οποίων προσωπικά προβληματίζομαι θετικά.
    Αρχές Οκτωβρίου 2013 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επισκέφτηκε την
    Ιερουσαλήμ.Εχει περάσει ένα έτος και 2 μήνες,αλλά η επικαιρότητα παραμένει.
    Είχε ξεναγηθεί στο μουσείο των θυμάτων του Ολοκαυτώματος όπου
    κατέθεσε στεφάνι,ενώ μίλησε με τον πρόεδρο των επιζώντων και υπέγραψε στο βιβλίο
    προσωπικοτήτων κλείνοντας το μήνυμά του γράφοντας "ποτέ ξανά".Ευγενικά αρνήθηκε
    να φορέσει το κιπά, το εβραικό καπέλο που είναι σύμβολο πίστης.
    Δεν φόρεσε λοιπόν το κιπά.Είναι,πιστεύω,μια αρκετά ικανή ένδειξη ότι ο Σαμαράς είναι
    κατά βάθος-βάθος υπέρ το «δέον» και το «ανεκτόν» ρωσόφιλος.Και η τόση δυτικοδουλία
    του,το ότι υποκύπτει σ' όλες τις πιέσεις της Τρόικα ;;; Μια εξήγηση είναι ότι για να «κάψει»
    την οικονομική μηχανή της Δύσης,προσποιείται τον δυτικόδουλο,όντας και υπεράνω πάσης
    υποψίας,στα μάτια των δυτικών.Το ότι δεν έβαλε το κιπά είναι μια μικρή λεπτομέρεια,που
    όμως έχει μεγάλη σημασία.
    Υ.Γ. Το 1991 ο Σαμαράς,ως υπουργός Εξωτερικών του πρωθυπουργού Μητσοτάκη,
    είχε φορέσει το κιπά,μάλλον λόγω απάιτησης του Μητσοτάκη.Το λάθος του αυτό ο
    Σαμάρας το διόρθωσε το 2013.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To τελευταίο σχόλιο έγινε
    και ανάρτηση :
    http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/12/blog-post_407.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση