GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σαν σήμερα η εκτέλεση του Σαντάμ Χουσεΐν...

Σαν σήμερα, στις 30 Δεκεμβρίου του 2006, εκτελέστηκε μετά την καταδίκη του από δικαστήριο σε θάνατο δια απαγχονισμού ο Σαντάμ Χουσεΐν. Ο ...

Σαν σήμερα, στις 30 Δεκεμβρίου του 2006, εκτελέστηκε μετά την καταδίκη του από δικαστήριο σε θάνατο δια απαγχονισμού ο Σαντάμ Χουσεΐν.
Ο Σαντάμ Χουσεΐν... γεννήθηκε στις 28 Απριλίου του 1937. Δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα του έναν βοσκό ο οποίος εξαφανίστηκε έξι μήνες πριν από την γέννηση του. Ανατράφηκε από την μητέρα του και τον θείο του έναν ένθερμο εθνικιστή του Ιράκ.
Ο γιος του βοσκού κινούσε για 24 χρόνια τους μοχλούς της εξουσίας στο Ιράκ και όχι μόνο. Ήταν ο άνθρωπος που εκτόξευσε ρουκέτες στο Ισραήλ και απείλησε τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Για αυτό, οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν ως αφορμή τα υποτιθέμενα χημικά και βιολογικά όπλα μαζικής καταστροφής που φερόταν να έχει στην κατοχή του το Ιράκ, για να επιτεθούν στην χώρα και να εγκαθιδρύσουν μία ελεγχόμενη κυβέρνηση. Οι Αμερικάνοι είχαν και άλλο έναν σκοπό, την σύλληψη του Σαντάμ. Πρώτοι έπεσαν οι δύο γιοι του και συγκυβερνήτες οι οποίοι δολοφονήθηκαν στη Μοσούλη.
Στις 13 Δεκεμβρίου του 2003 ο Σαντάμ Χουσεΐν βρέθηκε, βρώμικος και απεριποίητος, από τις αμερικανικές δυνάμεις σε μια τρύπα στο αγρόκτημα ενός συγγενούς του έξω από την πατρίδα του το Τικρίτ.
Μετά την αμερικανική εισβολή καταδικάσθηκε για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.
Στις 30 Δεκεμβρίου 2006, στις 5.00 το πρωί ώρα Ελλάδας, εκτελέστηκε δια απαγχονισμού.
Η εκτέλεση έγινε σε πρώην στρατηγείο των μυστικών υπηρεσιών σε μια συνοικία της Βαγδάτης και μετέπειτα αμερικανική βάση.
Ο πρώην δικτάτορας του Ιράκ ήταν ντυμένος στα μαύρα και κρατούσε ένα Κοράνι.
Πριν την εκτέλεση φέρεται να φώναξε: «ο Θεός είναι μεγάλος, το έθνος θα νικήσει και η Παλαιστίνη είναι αραβική».

2 σχόλια

  1. Ελάχιστος μισθός στη Γερμανία… 1.473 ευρώ to 2015

    Εκατομμύρια Γερμανοί πολίτες θα δουν τις απολαβές τους να αυξάνονται από τις αρχές της νέας χρονιάς.

    Η 23χρονη Τζέσικα Αρεντ, πωλήτρια σε αρτοποιείο στη Βερολίνο, είναι μία από τους 3,7 εκατομμύρια Γερμανούς που θα δουν σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας τις απολαβές τους να αυξάνονται από την 1η Ιανουαρίου. Αμείβεται σήμερα με 7,5 ευρώ μεικτά, την ώρα. Σε δύο ημέρες το ωρομίσθιό της θα αναπροσαρμοστεί στα 8,5 ευρώ μεικτά. Κατανοητή λοιπόν η χαρά της: «Θα μπορέσω να προσφέρω λίγο στον εαυτό μου λίγο περισσότερα πράγματα», λέει η ίδια.

    ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΝΟΤΟΥ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΕΙΘΗΝΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟ ΝΟΤΟ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΥΗΜΕΡΟΥΝ.

    ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ, ΠΕΙΝΟΥΝ,ΧΡΩΣΤΟΥΝ, ΤΡΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ, ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΒΟΗΘΗΤΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ.

    ΑΥΤΑ ΕΙΝΑ ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ. ΚΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ, ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ. ΟΣΟΙ, ΟΜΩΣ, ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ, ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ Ή ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΛΟΓΩ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ ΔΕΝ ΤΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ; ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΤΑΝΕ,ΩΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ, ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΤΟΥΣ ; ΤΙ ΨΥΧΗ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ; ΠΟΣΟ ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΟΡΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν σήμερα η εκτέλεση του Σαντάμ Χουσεΐν...

    OI ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΟΙ ΠΟΤΕ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση