GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο διαψεύδει τον Καμμένο

Σε κατηγορηματική διάψευση της δήλωσης του Πάνου Καμμένου ότι οι Έλληνες Εβραίοι δεν φορολογούνται με αφορμή την εξαίρεση από τον ΕΝ...


Σε κατηγορηματική διάψευση της δήλωσης του Πάνου Καμμένου ότι οι Έλληνες Εβραίοι δεν φορολογούνται με αφορμή την εξαίρεση από τον ΕΝΦΙΑ των θρησκευτικών ακινήτων που αφορούν σε νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες γνωστών θρησκειών και δογμάτων στην Ελλάδα προχώρισε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας.
Στην ανακοίνωσή του το ΚΙΣΕ χαρακτηρίζει «όνειδος για αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος να μη γνωρίζει ότι οι Έλληνες Εβραίοι είναι ισότιμοι Έλληνες πολίτες, απολαμβάνουν των δικαιωμάτων και υπόκεινται στο σύνολο των υποχρεώσεων που προβλέπονται από το Ελληνικό Σύνταγμα για το σύνολο των Ελλήνων πολιτών».
Το ΚΙΣΕ κατηγορεί επίσης τους Ανεξάρτητους Έλληνες για υιοθέτηση επιχειρημάτων από αντισημιτικά ιστολόγια σε διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση. Το Ισραηλιτικό Συμβούλιο αναφέρεται στην επίκληση από την πλευρά των ΑΝΕΛ ενός Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ 182/1978) που κατά το ΚΙΣΕ αφορά «το Καταστατικό της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών και την εισφορά των μελών της, χωρίς να γίνεται καμία αναφορά σε φοροαπαλλαγή».
Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο καλεί, τέλος, τον Πάνο Καμμένο «να ζητήσει άμεσα συγνώμη για το επικίνδυνο ολίσθημά του, που αποτελεί σοβαρή αντισημιτική ενέργεια και βάλλει όχι μόνον κατά των Εβραίων Ελλήνων πολιτών, αλλά και κατά της ίδιας της Δημοκρατίας στη χώρα μας».

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση