GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ημερίδα για την ειδική αγωγή αύριο στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Πανεπιστημιακοί καθηγητές, εξειδικευμένοι σε ζητήματα ειδικής αγωγής και αποκατάστασης θα παρουσιάσουν τις προόδους που έχουν ε...



Πανεπιστημιακοί καθηγητές, εξειδικευμένοι σε ζητήματα ειδικής αγωγής και αποκατάστασης θα παρουσιάσουν τις προόδους που έχουν επιτελεσθεί διεθνώς στον τομέα, θα ενημερώσουν εκπροσώπους φορέων εκπαίδευσης ΑμΕΑ, αλλά και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις γονέων με παιδιά με ειδικές ικανότητες κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργανώνει αύριο το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τίτλο: «Ειδική Αγωγή - Αποκατάσταση: Από την επιστημονική έρευνα στη σχολική πράξη».

Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία κει στοχεύει στην προαγωγή της σύνδεσης μεταξύ σύγχρονης επιστημονικής έρευνας στην Ειδική Αγωγή-Αποκατάσταση και της καθημερινής πράξης στις σχολικές μονάδες και τους φορείς εκπαίδευσης των μαθητών με ειδικές ανάγκες.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο 3 Δεκεμβρίου από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9:30 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου και είναι ανοιχτή για το κοινό.

Με τη διοργάνωση αυτή, το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής θέλει για μια ακόμη φορά να δείξει εμπράκτως τον ενεργό κοινωνικό του ρόλο και την ισχυρή του σχέση με τη σχολική κοινότητα.

Κύριος στόχος των μελών του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού του Τμήματος είναι η υπεύθυνη ενημέρωση του προσωπικού των μονάδων και υπηρεσιών που συνεργάζονται με το Τμήμα στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης των φοιτητών του, των γονέων των μαθητών που υποστηρίζονται στις παραπάνω μονάδες και υπηρεσίες, καθώς και όλων των ενδιαφερομένων για την ειδική αγωγή – αποκατάσταση αχετικά με:

-τις κυρίαρχες επιδιώξεις της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας στους διάφορους τομείς που απαρτίζουν την ειδική αγωγή – αποκατάσταση,
-τα αποτελέσματα και συμπεράσματα μελετών που διενεργούνται στο Τμήμα Εκπαιδευτικής & Κοινωνικής Πολιτικής,
-τους τρόπους εμπλουτισμού της εκπαιδευτικής διαδικασίας που υλοποιείται στις μονάδες ειδικής αγωγής διαμέσου των παραπάνω αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων.

Η ημερίδα περιλαμβάνει σύντομες επιστημονικές ανακοινώσεις από τα μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής και οργανωμένη συζήτηση με τους εκπροσώπους των μονάδων και υπηρεσιών, τους γονείς των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, το ενδιαφερόμενο κοινό και τους φοιτητές του Τμήματος. Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση