GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βίος και Πολιτεία του Γιώργου Αποστολόπουλου: Από την αυλή του Παπανδρέου στους ΑΝΕΛ...

Η εφημερίδα « Έθνος » σκιαγραφεί σήμερα το προφίλ τουΓιώργου Αποστολόπουλου, του «μεσάζοντα» που κατονόμασε ο Πάνος Καμμένος για την από...

Η εφημερίδα «Έθνος» σκιαγραφεί σήμερα το προφίλ τουΓιώργου Αποστολόπουλου, του «μεσάζοντα» που κατονόμασε ο Πάνος Καμμένος για την απόπειρα δωροδοκίας του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη.
Ο Γιώργος Αποστολόπουλος, έχει περάσει από τα γραφεία 3 προέδρων πολιτικών κομμάτων, αυτοπροσδιορίζεται ως οικονομικός μάνατζερ, κατα δήλωση του ακόμα και της Deutsche Bank και σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, είναι ο Δευκαλίων που αρθρογραφούσε αντιμνημονιακά σε διάφορα μπλογκ.
Εμφανίστηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ το 2008
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους, ο Γιώργος Αποστολόπουλος εμφανίστηκε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ γύρω στο 2008. Μέλη του κινήματος τον θυμούνται να επισκέπτεται το παλιό κτίριο, προκειμένου να συζητήσει, κυρίως οικονομικά θέματα.
Πρόσωπα που τον γνώρισαν τότε τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο υπερφίαλο, που «διαφήμιζε» συχνά τις γνωριμίες του, τις σχέσεις του με οικονομικούς παράγοντες και τις «άκρες» που είχε στην Deutsche Bank. Μάλιστα, μία από τις πιο αγαπημένες του συζητήσεις αφορούσε τα τραπεζικά ομόλογα.
Λίγο καιρό αργότερα, ο Γιώργος Αποστολόπουλος εμφανίζεται στις συσκέψεις που πραγματοποιούνται στο νέο κτίριο του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους για οικονομικά θέματα. Είναι η εποχή που όλα δείχνουν ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν σύντομα και η ανάληψη της εξουσίας θεωρείται βέβαιη.
Ωστόσο στελέχη του Κινήματος που γνώριζαν τους οικονομικούς συσχετισμού, αλλά και τις εφαρμογές τους, άκουγαν με μεγάλη επιφύλαξη τις προτάσεις του οικονομολόγου. «Δεν του δίναμε μεγάλη σημασία γιατί δεν μπορούσαμε να πεισθούμε από αυτά που πρότεινε», λένε σήμερα.
Όταν το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να συγκροτήσει μία ομάδα συνεργατών που θα αναλάμβανε την παρουσία του κόμματος στο διαδίκτυο, ο Γιώργος Αποστολόπουλος εντάχθηκε σε αυτήν. Η συμμετοχή του έκανε πολλά στελέχη να θεωρήσουν ότι ο ίδιος ανήκε στο περιβάλλον του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ωστόσο να γνωρίζει κανείς τον βαθμό της σχέσης του με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Μετά τις εκλογές του 2009, ο Αποστολόπουλος εμφανίζεται στους διαδρόμους της Βουλής, πολύ κοντά στο οικονομικό επιτελείο. Πληροφορίες του Έθνους, αναφέρουν ότι είχε τότε προσεγγίσει τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με τον οποίο δεν είχε διαμορφώσει ιδιαίτερες σχέσεις. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Γ.Παπακωνσταντίνου τον παρέπεμψε σε χαμηλόβαθμους συμβούλους του οικονομικού επιτελείου.
Από τη ΝΔ στους ΑΝ.ΕΛ
Σύμφωνα πάντα με το Έθνος, ο Γιώργος Αποστολόπουλος θα εμφανιστεί το 2011 στο γραφείο του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, υπήρξε μάλιστα σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά και μάλιστα ειδικός στα CDS «πουλώντας» θεωρίες για εμπλοκή της οικογένειας Παπανδρέου στην υπόθεση αγοραπωλησίας ασφαλιστήριων δανειστικού κινδύνου. Ήταν η εποχή που ο Αντώνης Σαμαράς του συστήνει τον Πάνο Καμμένο, σύμφωνα με ισχυρισμούς του δεύτερου.
Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στην γνωριμία τους στη συνέντευξη τύπου που έδωσε την Παρασκευή: « τον μεσάζοντα τον είχα γνωρίσει όταν ακόμα ήμουν βουλευτής της ΝΔ, στο γραγείο του Πρωθυπουργού. Μάλιστα μου τον είχε συστήσει ο Δ. Σταμάτης για την υπόθεση των CDS».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ, ο Αποστολόπουλος συστηνόταν ως πρώην συνεργάτης της Deutsche Bank, χωρίς να επιβεβαιώνουν ούτε να διαψεύδουν άλλου είδους σχέση. Το Έθνος της Κυριακής επικοινώνησε με τη γερμανική τράπεζα για να ρωτήσει αν ο Αποστολόπουλος ήταν πράγματι υπάλληλος της. Η απάντηση ήταν «ουδέν σχόλιο». Ωστόσο οικονομικοί κύκλοι του Βερολίνου επεσήμαναν ότι δεν υπήρξε ποτέ υπάλληλος της Deutsche Bank. «Καταλαβαίνετε ότι δεν θέλουμε να εμπλακούμε στο τι γίνεται στην ελληνική βουλή« εξήγησαν οι γερμανικές πηγές.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Π.Καμμένου, ο Γ. Αποστολόπουλος τον ακολούθησε στην έξοδο του από τη ΝΔ τον Ιανουάριο του 2012.
Έκτοτε υπήρκε σύμβουλος του ίδιου του Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Σε φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ, καταγράφεται η παρουσία του Γ. Αποστολόπουλου δίπλα στον Π. Καμμένο κατά τη συνάντηση αντιπροσωπείας του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Οι φωτογραφίες είναι από τις 22 Μαρτίου 2013, από συνάντηση που είχαν στη Βουλή.
Δεν έχει γίνει γνωστό γιατί ο Γιώργος Αποστολόπουλος αποχώρησε κάποια στιγμή από τους ΑΝ.ΕΛ. Σύμφωνα με τον Π.Καμμένο, ο Αποστολόπουλος επέστρεψε στη ΝΔ.
Παρόλο που ο ίδιος ο Γιώργος Αποστολόπουλος ανέφερε ότι εργάζεται σε ελληνική τράπεζα. κάτι τέτοιο δεν φάινεται να προκύπτει, πέρα από το ότι από το καλοκαίρι το 2013 εώς το καλοκαίρι του 2014 υπήρξε σύμβουλος της τράπεζας Πειραιώς για εξειδικευμένα θέματα αγορών.
Αντιδράσεις υπήρξαν και από τη συντακτική ομάδα της ιστοσελίδας που αρθρογραφούσε ο «Δευκαλίων». Με ανάρτηση του ο επικεφαλής, Νάσος Ζαγγογιάννης, γράφει: «Τόσο η θεματολογία της αρθρογραφίας όσο και το αντιμνημονιακό σκεπτικό του Δευκαλίωνα δεν συνάδουν με την όποια απόπειρα χρηματισμού που είδε ως σύνδεση με την εν λόγω υπόθεση και το παρόν ιστολόγιο». Η στήλη του Δευκαλίωνα σταμάτησε την 29η Ιουλίου 2013.

4 σχόλια

  1. Ας ξεκινήσω μιμούμενος τον Τσιφόρο γιατί τα πράγματα χοντρύνανε….

    Ώπα! Του οποίου μάγκες μεθερμηνευόμενου πας ξύπνιος περί τα πέριξ γινόμενα αριβάρει με τα φράγκα στην τσέπη ( τα ευρώπουλα ) και τα κολονάτα ( μασούρια χρυσάφι ) και σε διπλαρώνει στο μιλιτό, είσαι να κάνουμε φτιάξη? Είσαι να κλαδέψομε την μηλέα? Έναν τέτοιο μάγκα χρειαζόντουσαν στην Κυβέρνηση, τον βρήκανε και τον ξαμολήσανε στην αγορά, κόβε μόστρα και μοίραζε μονέδα, έχουμε βάλει στη ζούλα τον Χολαργό και κόβει ασταμάτητα, μόνο μην το πεις και ξεμπροστιαστούμε,…. Θα φάει η μύγα σίδερο
    Αλλά όμως η δουλειά δεν πάει πάντα καταπώς βουλευόμαστε και στραβώνει όπως καλιώρα στράβωσε με τον Χαϊκάλη, καθ’ όσον ο μάγκας ξύπνιος παιδί της αγοράς κιάλαρε τα κόζα από την ανάποδη και δεν τσίμπισε.
    Όχι ρε ψευτόμαγκα είπε ευθύς μόλις άκουσε τον άνθρωπο της κυβέρνησης να θέλει να τον αγοράσει λες και ήταν κατσίκι Καρπενησιώτικο, σε τα μας? Άντε πήγαινε ρε να πλύνεις τα πόδια σου στη λίμνη Κουμουνδούρου να μυρίσεις και λιγάκι πετρέλαιο να συνέρθεις! Ουστ απ’ εδώ αθλιότατε!
    Τώρα θα μου πείτε ρε παίδες αυτές οι τόσο λεπτές λαμογίστηκες δουλειές συζητιούνται σε ξενοδοχείο σαλονάτα και φόρα παρτίδα? Όχι και πάλι όχι! Έλα όμως που αυτοί που σκεφτήκανε να στήσουνε την δουλειά ( οι άνθρωποι του Σύριζα που έτσι και πιάσουν εξουσία θα μας τα κόψουν σύριζα ) τόσο μυαλό είχανε? Γιατί τι άλλο πιο φτηνό να περιμένει κανείς από ανθρώπους ( τελείως μα τελείως άρρωστους ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥΣ ) που πριν από λίγα χρόνια θέλανε να βάλουν επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου τους εκείνην την δυστυχισμένη την Κούνεβα που κάποιοι της είχαν κάψει το πρόσωπο με βιτριόλι και αυτή βρισκόταν στον Ευαγγελισμό μεταξύ ζωής και θανάτου?
    Αλλά το σοβαρότερο δεν είναι από όσα ο αθλιότατος τσαρλατάνος βαλμένος από την πιο άρρωστη πλευρά του Σύριζα, την ηγεσία του, τα περί εξαγοράς ξεστόμισε, το σοβαρότερο είναι ότι είπε, όπως ήταν δασκαλεμένος και στημένος από ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ, ότι θα είναι προσεκτικός και για τον εαυτό του και για τον Χαϊκάλη ( άμυαλε Χαϊκάλη που σε μπλέξανε αλλά τάθελε και ο κόλος σου ) ( τα χειροκροτήματα που θα ακούς στο μέλλον θα είναι μόνο από εκείνους που σε θέλουν ξεφτιλισμένο, ξεφτιλισμένε )να μην του δώσει προσημειωμένα από την Ασφάλεια χαρτονομίσματα της απαγωγής του Παναγόπουλου, και άλλων εγκληματικών ενεργειών καθόσον ο ίδιος την είχε πάθει σε άλλη φάση, δηλαδή κατά τους Συριζαίους συγγραφείς της αθλιοτάτης αυτής σκευωρίας η κυβέρνηση αυτόν που χρειαζότανε ήταν ο προαναφερθείς ηλίθιος γιατί μόνο ένας ηλίθιος θα πάει στο σαλόνι ενός ξενοδοχείου να κάνει τέτοιες προτάσεις και ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΤΕΡΟΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΈΧΕΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΕΙΜΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΡΙΕΣ! Κατηγορεί την Κυβέρνηση ως Εγκληματική Οργάνωση!!
    ( εννοείτε ότι τα χρήματα που έταζε δεν ήταν δικά του αλλά προερχόμενα από κυβερνητικούς κύκλους )
    Τέτοια κατηγορία δεν έχει εκστομισθεί ποτέ στην Ελλάδα ποτέ από κανέναν πολιτικό σε κανένα πολιτικό, όμως έμελλε να γίνει και αυτό, εκείνοι που από την μια μεριά ξεσήκωναν τον κόσμο στην Μακεδονία εναντίων της εκμετάλλευσης των χρυσορυχείων και από την άλλη κατείχαν και κατέχουν ένα σεβαστό μερίδιο της εταιρίας που κάνει την εξόρυξη και εκμετάλλευση το έκαναν. Αριστεροί της δεξιάς τσέπης…
    Όμως το όλο σκηνικό δεν στήθηκε μόνο γι’ αυτό από τους άθλιους Συριζαίους, στήθηκε κα για το γεγονός να μην τολμήσει κάποιος που σκέφτετε να ψηφήσει τον Δήμα για Πρόεδρο Δημοκρατίας και συναντηθεί με τον οποιοδήποτε από την κυβέρνηση ακόμη και με την πιο αγαθή πρόθεση!
    Έτσι κρατούν αιχμάλωτους όλους τους ανεξάρτητους βουλευτές, αυτό έκαναν από την αρχή με τις ψευτοκατγγελίες περί εξγορών αλλά τώρα έδωσαν μια παράσταση άνευ προηγουμένου! Την πιο βρώμικη που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα.
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Τ Ι Μ Ω Ρ Η Σ Τ Ε Τ Ο Υ Σ !!!!!
    Κύριε Εισαγγελεύ έχεις τον λόγο και γρήγορα, αυτός που τα ξεστόμισε αυτά πρέπει να πάει φυλακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παλιά οι λευκοί μοίραζαν στους ιθαγενείς διάφορα φανταχτερά μπιχλιμπίδια για να τους δελεάσουν.

    Σήμερα ;

    Πάρε κόσμε και ψήφισε ΠτΔ.

    Μοιράζονται υπουργεία !

    Θα κρατήσετε και το βουλευτικό μισθό 8000 ευρώ για ακόμα μερικούς μήνες !

    Θα σας βάλουμε και σε διάφορες κρατικές θέσεις ;;;

    Πάρε κόσμε ! Για περάστε, για περάστε, δοκιμάστε και θαυμάστε και ψηφίστε !

    Σε παρακαλώ, κύριε, λυπήσου μας, καλέ ! Έχουμε ανάγκη τις ψήφους σου για να παραμείνουμε στις θέσεις λίγους ακόμα μήνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΡΩΜΑ, ΜΠΟΧΑ, ΔΥΣΩΔΙΑ, ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ!!

    Γεννά ερωτήματα η «νευρική» αντίδραση του κ. Σαμαρά, που με μια πρωτοφανή ενέργεια, αποφάσισε να εγκαταλείψει τον θεσμικό του ρόλο και να συμπεριφερθεί ως ιδιώτης, καταθέτοντας μήνυση σε βάρος βουλευτή.

    Θα περίμενε κανείς περισσότερη ψυχραιμία από τον κ. Σαμαρά, ζητώντας πρωτίστως την άμεση διαλεύκανση από τη δικαιοσύνη, των καταγγελιών του κ. Χαϊκάλη. Θα περίμενε επίσης, την απόλυτη καταγγελία του φερόμενου ως μεσάζοντα και όχι την απόλυτη ταύτιση με την υπερασπιστική του γραμμή.

    Είτε ο κ. Σαμαράς έχει κακούς συμβούλους, είτε ο χειρότερος εξ αυτών είναι ο πανικός.

    Το «Success Story», που έγινε ΜΙΖΑ-Story και ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ-Story!!!

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ των καταστροφέων της χώρας, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το άθλιο Σαμαρικό λαμόγιο, που μολύνει τον ιστότοπο, με αυτά που γράφει περί Τσιφόρου, προκειμένου να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ο άθλιος την ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΗ ΜΙΖΑ-ΠΡΟΣ-ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ, του πανικόβλητου ακροδεξιού ηγέτη του, τρισάθλιου Σαχλαμαρά;;;;;

    Μα πόσο ζώα, μπορεί να είναι αυτά τα άθλια Σαμαρικά και ακροδεξιά λαμόγια;;;

    Μετά τις εκλογές, όλα αυτά τα γελοία υποκείμενα, όλη αυτή η περί τον Σαμαρά, ακροδεξιά δράκα - Βούλτεψη, Μισέλ, Ντινόπουλος, Γεωργιάδης, Βορίδης, Μουρούτης, Φαήλος, Λαζαρίδης, ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ από προσώπου γης, ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΤΩΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση