GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Δεν θεωρώ τον γιο μου όμηρο αλλά φιλοξενούμενο"

Ο πατέρας του ιορδανού πιλότου που αιχμαλωτίστηκε από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους μετά τη συντριβή του αεροσκάφους του στη Συρία δήλωσε...

Ο πατέρας του ιορδανού πιλότου που αιχμαλωτίστηκε από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους μετά τη συντριβή του αεροσκάφους του στη Συρία δήλωσε ότι δεν θεωρεί "όμηρο" τον γιο του και κάλεσε τους τζιχαντιστές να τον αντιμετωπίσουν σαν "φιλοξενούμενο".

Η Ιορδανία είναι μία από τις πολλές αραβικές χώρες που συμμετέχουν στην εκστρατεία των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών οι οποίοι έχουν καταλάβει μεγάλες εκτάσεις στη Συρία και το Ιράκ.

Ο υποσμηναγός Μουάτ αλ-Κασαέσμπεχ, 27 ετών, αιχμαλωτίστηκε όταν το αεροσκάφος του συνετρίβη στη βορειοανατολική Συρία, την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, που έχουν τη διοίκηση των επιχειρήσεων αυτών, ανέφεραν ότι η συντριβή δεν οφειλόταν σε εχθρικά πυρά.

Ο 27χρονος, που προέρχεται από μια σουνιτική οικογένεια, είναι ο πρώτος πιλότος της διεθνούς συμμαχίας που αιχμαλωτίζεται από τους τζιχαντιστές. Μέχρι τώρα, οι τζιχαντιστές συνηθίζουν να σκοτώνουν τους στρατιώτες του εχθρού που αιχμαλωτίζουν στη μάχη και έχουν αποκεφαλίσει τους δυτικούς πολίτες που έπιασαν ομήρους. Οι περισσότεροι από τους αιχμαλώτους που εκτελέστηκαν ήταν σιίτες ή μη μουσουλμάνοι, όμως έχουν εκτελεστεί και ορισμένοι σουνίτες με την κατηγορία ότι πολεμούσαν στο πλευρό του εχθρού.

"Δεν θέλω να τον χαρακτηρίσω όμηρο. Τον αποκαλώ φιλοξενούμενο", είπε ο πατέρας του Μουάτ, ο Σαΐφ αλ Κασαέσμπεχ, μιλώντας στην τηλεόραση του Reuters. "Είναι φιλοξενούμενος των αδελφών μας στο Ισλαμικό Κράτος της Συρίας. Τους ζητώ, στο όνομα του Θεού, να τον δεχτούν σαν φιλοξενούμενο και να του συμπεριφερθούν καλά", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση