GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΡΟΣΟΧΗ! Κύκλωμα με Γεωργιανές υπηρέτριες μέσω αγγελιών σας ξαφρίζουν τα σπίτια!

«Πρόσκληση» σε... διαρρήκτες που «αδειάζουν» σπίτια φαίνεται ότι αποτελούν οι αγγελίες που βάζουν ευκατάστατες οικογένειες αναζ...



«Πρόσκληση» σε... διαρρήκτες που «αδειάζουν» σπίτια φαίνεται ότι αποτελούν οι αγγελίες που βάζουν ευκατάστατες οικογένειες αναζητώντας οικιακές βοηθούς.
Τα μέλη οργανωμένης συμμορίας χρησιμοποιούν ως «δούρειο ίππο» αλλοδαπές που ανταποκρίνονται στις αγγελίες και με την πρώτη ευκαιρία τους ανοίγουν τον δρόμο για να ξαφρίσουν τα θύματά τους (σε λιγότερο από 20 ημέρες από την πρόσληψή τους!). Για την εξάρθρωσή της βρίσκεται σε εξέλιξη εκτεταμένη έρευνα της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, σε διάστημα δύο μηνών τέσσερις οικογένειες επιχειρηματιών που είχαν προσλάβει οικιακή βοηθό μέσω αγγελίας βρήκαν τα σπίτια τους αναστατωμένα, με χρήματα, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας να έχουν κάνει φτερά. Μαζί με αυτά είχαν βεβαίως εξαφανιστεί και οι «υπηρέτριες» που είχαν προσλάβει, των οποίων τα στοιχεία αποδείχτηκαν ψεύτικα, όπως και οι συστάσεις που επιδείκνυαν!

Η έρευνα

«Πρόκειται για οργανωμένη σπείρα που έχει βρει έναν απλό τρόπο να βγάζει πολλά χρήματα, καθώς επιλέγει τα θύματά της μέσω αγγελιών και μάλιστα σε συγκεκριμένο έντυπο. Η έρευνα έχει καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα, όμως έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Το σίγουρο είναι πως η σπείρα δεν διαθέτει μόνο μια γυναίκα-δόλωμα που εμφανίζεται ως οικιακή βοηθός» είπε στην «Espresso» αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες.

Τελευταίο θύμα της σπείρας ήταν ένας γνωστός επιχειρηματίας (ιδιοκτήτης κλινικών για εξειδικευμένες θεραπείες), ο οποίος αναζητούσε μέσω αγγελίας μια γυναίκα που θα έμενε εσώκλειστη στη μονοκατοικία όπου διαμένει με την οικογένειά του στην Κηφισιά, προκειμένου να προσέχει την ηλικιωμένη μητέρα του. Η υποψήφια, που δήλωσε καταγωγή από τη Γεωργία, προσελήφθη από τον επιχειρηματία και γρήγορα απέκτησε την εμπιστοσύνη όλης της οικογένειας με την ευγένεια, την προθυμία και την... τιμιότητά της! Πριν από λίγες ημέρες ο επιχειρηματίας με την οικογένειά του βγήκε βόλτα αφήνοντας την ηλικιωμένη με την οικιακή βοηθό. Οταν επέστρεψαν, τους περίμεναν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς η ηλικιωμένη να αντιληφθεί το παραμικρό, είχαν μπει στη μονοκατοικία άγνωστοι, οι οποίοι «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο που είχε στο γραφείο του ο επιχειρηματίας. Φυσικά η οικιακή βοηθός είχε εξαφανιστεί μαζί τους!

Το πρώτο κρούσμα ήταν ένας μεγαλέμπορος ξυλείας, κάτοικος Κολωνακίου, ο οποίος επίσης αναζητούσε οικιακή βοηθό για πλήρη απασχόληση μέσω αγγελίας σε εφημερίδα. Ο επιχειρηματίας κατέληξε επίσης σε μια Γεωργιανή (κατά δήλωσή της), η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα κέρδισε την εμπιστοσύνη του και μάλιστα της έδωσε ακόμη και τα κλειδιά του σπιτιού του! Οταν κατάλαβε ότι είχε κάνει τραγικό λάθος, ήταν αργά. Ενα βράδυ, επιστρέφοντας από τη δουλειά του, βρήκε την πόρτα του οροφοδιαμερίσματός του ξεκλείδωτη. Μόλις μπήκε μέσα, διαπίστωσε ότι κάποιοι είχαν τρυπώσει, χωρίς να διαρρήξουν την πόρτα. Στο διαμέρισμα δεν υπήρχαν ίχνη έρευνας, αλλά οι απρόσκλητοι «επισκέπτες» είχαν βρει πού έκρυβε χρήματα, κοσμήματα και ρολόγια μεγάλης αξίας. Ολα είχαν εξαφανιστεί, μαζί με την οικιακή βοηθό!

Θύματα της οργανωμένης συμμορίας φέρεται ότι έχουν πέσει και δύο οικογένειες στη Γλυφάδα. Και σε αυτές τις περιπτώσεις οι... ευγενικές κυρίες που είχαν ανάγκη για εργασία είχαν δηλώσει ότι είναι Γεωργιανές και σε διάστημα 10-20 ημερών από την πρόσληψή τους έγιναν «καπνός» μαζί με αντικείμενα αξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση