GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρεμαστινός: Μεγάλο λάθος του Παπανδρέου...

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΡΙΤ και στους πολιτικούς συντάκτες της Βουλής, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, σ...

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΡΙΤ και στους πολιτικούς συντάκτες της Βουλής, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, σε ερώτηση σχετικά με την άποψή του για το κόμμα που θα ιδρύσει ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε ότι δεν γνωρίζει για την ίδρυση νέου κόμματος και ότι όλοι οι βουλευτές, πολύ περισσότερο οι πρώην Πρωθυπουργοί, έχουν το δικαίωμα της προσωπική άποψης, όμως, είναι καλό να την εκφράζουν στα όργανα του κόμματος. Πρόσθεσε, επίσης, ότι «η ίδρυση νέου κόμματος και μάλιστα τη συγκεκριμένη περίοδο, θα ήταν κατά τη γνώμη μου μεγάλο λάθος.»
Στην ερώτηση των δημοσιογράφων για το πώς βλέπει τις πολιτικές εξελίξεις, είπε ότι δεν είναι αισιόδοξος γιατί είτε με εκλογές είτε χωρίς εκλογές δεν φαίνεται να εξασφαλίζεται η πολιτική σταθερότητα η οποία είναι βασική προϋπόθεση για την προσέλκυση επενδύσεων και για την ανάπτυξη της χώρας.
Τέλος,  δήλωσε:
«Εάν δεν είναι δυνατή η συμμετοχή της εκάστοτε αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, είναι απαραίτητη η συμφωνία όσον αφορά τη στρατηγική για την αντιμετώπιση του χρέους, τις περίφημες «κόκκινες γραμμές» που πρέπει να τηρηθούν έναντι των δανειστών και που θα τους υποχρεώσουν να υποχωρήσουν από τις υπερβολικές και ενίοτε παράλογες απαιτήσεις τους. Έτσι μόνο οι δανειστές δε θα ελπίσουν ότι θα μεταβληθεί η πολιτική της χώρας όσον αφορά την οικονομία της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Γερμανία όπου, μετά από διαβούλευση τριών μηνών, η αξιωματική αντιπολίτευση μετέχει στην Κυβέρνηση, γεγονός που σηματοδοτεί ότι εάν κάποια στιγμή η αντιπολίτευση γίνει κυβέρνηση θα εφαρμόσει την ίδια εξωτερική και την ίδια οικονομική πολιτική απέναντι στις άλλες χώρες της Ευρώπης και τον κόσμο, γενικότερα. Αυτό, δυστυχώς, σήμερα λείπει από τη δική μας πολιτική ζωή.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση