GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στα Βαλκάνια ζήτησε ο Αβραμόπουλος

Να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις ενθάρρυνε τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων ο Επίτροπος της ΕΕ Δ...

Να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις ενθάρρυνε τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων ο Επίτροπος της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος, συμμετέχοντας σε διάσκεψη στο Βελιγράδι.

Ο Ευρωπαίος Eπίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος επισκέφθηκε, σήμερα, το Βελιγράδι, όπου συμμετείχε στη διάσκεψη υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων, που διοργάνωσε η Ιταλική Προεδρία.

Η διάσκεψη πραγματοποιήθηκε για να διευκολυνθεί η ενταξιακή διαδικασία των χωρών της περιοχής και να αναζητηθούν τρόποι για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, της διαφθοράς, της διεθνούς τρομοκρατίας, της παράνομης μετανάστευσης και της κατάχρησης του δικαιώματος παροχής ασύλου.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι "έγινε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας, με επίκεντρο το φαινόμενο των ξένων μαχητών, την κατάργηση των θεωρήσεων, την εμπορία ανθρώπων και την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης όπλων".

Ειδικότερα για την κατάργηση των θεωρήσεων, ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε ότι ήταν ένα σημαντικό επίτευγμα των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, ανέφερε ωστόσο ότι τα φαινόμενα κατάχρησης του δικαιώματος της ελεύθερης διακίνησης παρουσιάζουν αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια.
Συγκεκριμένα, ανέφερε, το 2013 αλλά και το 2014 υπήρξε σημαντική αύξηση των αιτήσεων για την παροχή ασύλου σε χώρες της ΕΕ από πολίτες χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο κ. Αβραμόπουλος αναγνώρισε ότι οι τοπικές κυβερνήσεις έκαναν σημαντικές προσπάθειες για την πάταξη του φαινομένου με τους ελέγχους στα σύνορα, επεσήμανε ωστόσο ότι "θα πρέπει και στο εσωτερικό κάθε χώρας να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των υψηλών ποσοστών ανεργίας στους νέους αλλά και την κοινωνική ενσωμάτωση ευάλωτων πληθυσμών, όπως οι Ρομά".

Εξήρε δε, τις προσπάθειες των χωρών της περιοχής για τη δημιουργία κράτους δικαίου, επισημαίνοντας την ανάγκη επίσπευσης των μεταρρυθμίσεων για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς.

Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ακόμη ικανοποιημένος από το γεγονός ότι όλοι οι υπουργοί που συμμετείχαν στη διάσκεψη εξέφρασαν την πολιτική ετοιμότητα να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις και υποσχέθηκε ότι θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πηγή: www.real.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση