GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βενιζέλος: Υπάρχουν περιθώρια για συναινετική εκλογή Προέδρου

Την εκτίμηση ότι υπάρχουν περιθώρια για συναινετική εκλογή Προέδρου έκανε από το Βέλγιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Εδώ στις Βρυξέλλες, μα...

Την εκτίμηση ότι υπάρχουν περιθώρια για συναινετική εκλογή Προέδρου έκανε από το Βέλγιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Εδώ στις Βρυξέλλες, μακριά από τις εντάσεις της ελληνικής δημόσιας ζωής, αγωνιζόμαστε για την προστασία των εθνικών συμφερόντων, ιδίως για την προστασία της ελληνικής οικονομίας, ανεξαρτήτως πολιτικών εξελίξεων», ανέφερε αρχικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόσθεσε:
«Υπάρχουν όμως πολιτικές εξελίξεις που διευκολύνουν και πολιτικές εξελίξεις που δυσκολεύουν υπέρμετρα, τη δουλειά μας αυτή – που είναι μια εθνική δουλειά».
Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, «το κλειδί των εξελίξεων το κρατά ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Ο λαός έχει τον τρόπο να επιβάλει τη σταθεροποίηση, την αποφυγή των εκλογών».
«Ο λαός», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «μπορεί, αν θέλει, να ανεχθεί τη δημαγωγία και την ανευθυνότητα και να επιλέξει δρόμους, οι οποίοι είναι απολύτως άγνωστοι και αβέβαιοι».
«Από την άποψη αυτή», συνέχισε, «έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθεί η συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας».
Όπως είπε, «υπάρχουν και τώρα πολλά περιθώρια. Βεβαίως, η κύρια ευθύνη ανήκει στα κόμματα του δημοκρατικού τόξου».
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, «η λύση πρέπει να δοθεί μέσα από τη συναίνεση των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου».
«Βεβαίως», κατέληξε, «υπάρχει και ο ατομικός ρόλος του βουλευτή, λόγω του μεγάλου αριθμού ανεξαρτήτων βουλευτών. Αλλά ακόμη δεν έχει περάσει η φάση της ευθύνης που έχουν τα κόμματα να ερμηνεύσουν σωστά τη βούληση και την αγωνία του ελληνικού λαού».
Πηγή: www.real.gr

1 σχόλιο

  1. Αποκάλυψη "μαχαιριά" για μειώσεις σε ένα εκατομμύριο επικουρικές συντάξεις - "Βόμβα" και από ΔΝΤ: Υψηλός ο... κατώτατος μισθός στην Ελλάδα!Κόβονται και τα επιδόματα ανεργίας,παραμένει η έκτακτη εισφορά σε μισθούς και συντάξεις, παραμένει ο ΕΝΦΙΑ με παλιές αντικειμενικές αξίες. Ακολουθεί νέα μείωση στις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, εκ νέου περικοπή κύριων συντάξεων και εφάπαξ, απότομη αύξηση των ορίων ηλίας, απαγόρευση συνταξιοδότησης, μείωση ή περικοπές στα οικογενειακά, τριτεκνικά και πολυτεκνικά επιδόματα !

    Να μου ζήσεις Τρόικα με τους υπαλλήλους ( ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι ). Πάρτε τους τα σώβρακα. Έλληνας δεν θα μείνει σ' αυτόν τον τόπο. Ξεσκίστε τους : και νέος ΠτΔ από τους νέους αχυρανθρώπους και- αν γίνουν εκλογές- θα σας ξαναψηφίσουν - τα ζώα- για να υλοποιήσετε το 3ο μνημόνιο. Να τους πάρετε και τα ακίνητα και ό,τι έχει απομείνει από τις συντάξεις. Αφού γουστάρουν και το λένε και τηλεφωνικά στις δημοσκοπήσεις, υπέρ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού. Τα θέλει ο ... οργανισμός τους ! Ζήτω οι κερδοσκόποι, οι διαπλεκόμενοι, οι τοκογλύφοι. Όλος ο πλούτος στο 1% των Ελλήνων και των Ευρωπαίων ! Έχουμε γεννηθεί σκλάβοι, ραγιάδες, καρπαζοεισπράκτορες των πολιτικών τζακιών και θα μείνουμε δούλοι τους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση