GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κινήσεις ανθρωπιάς σε άπορους της Ξάνθης από τη Μητρόπολη...

Την αγκαλιά της στους άπορους πολίτες της Ξάνθης άνοιξε και φέτος η Μητρόπολη προχωρώντας σταδιακά στη διανομή 3.500 δεμάτων μ...



Την αγκαλιά της στους άπορους πολίτες της Ξάνθης άνοιξε και φέτος η Μητρόπολη
προχωρώντας σταδιακά στη διανομή 3.500 δεμάτων με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Πρόκειται για την καθιερωμένη διανομή που κάνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή η Μητρόπολη επιχειρώντας να ανακουφίσει πολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και καθημερινές δυσκολίες για την εξασφάλιση των απολύτως απαραίτητων.


Οι κατά τόπους ενορίες προχωρούν στην υπόδειξη των ατόμων που εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία και από την πλευρά της η Μητρόπολη ξεκινά τη διάθεση των δεμάτων.

Δράσεις όλο τον χρόνο
Όπως είναι γνωστό η Μητρόπολη της περιοχής έχει θέσει σε λειτουργία έναν ολόκληρο μηχανισμό αποτελούμενο από κοινωνικές δομές για τη στήριξη των άπορων κατοίκων, στο οποίο εντάσσονται το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο, η “Τράπεζα της Αγάπης”,το Κοινωνικό Παντοπωλείο και μια σειρά από άλλες αντίστοιχου περιεχομένου παρεμβάσεις. Οι εν λόγω δομές προσφέρουν αφιλοκερδώς υπηρεσίες σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες που έχουν ανάγκη, καθ' όλη τη διάρκεια τους έτους, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των πολιτών που ζητούν βοήθεια από τη Μητρόπολη.

“Αυτές τις ημέρες η εκκλησία μας μοιράζει δέματα. Πρόκειται για περίπου 3.500 δέματα τα οποία δίνονται σε πολίτες καθ' υπόδειξη των ενοριών, εμείς δεν ξέρουμε άλλωστε σε κάθε ενορία τις ανάγκες. Μέσα στα δέματα υπάρχουν τρόφιμα διαρκείας, γάλατα, τυριά, κρέας, κοτόπουλο, λάδι και γλυκά” σημειώνει ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων, τονίζοντας πως “η Τράπεζα της Αγάπης ετοιμάζει αυτές τις ημέρες όχι μόνο τις καθιερωμένες μερίδες αλλά πολλές περισσότερες για να μην λείψει από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι τίποτα από τα πλέον απαραίτητα”.

Ξύλα στους άπορους
Μάλιστα, όπως διευκρινίζει ο Μητροπολίτης, πέραν των τροφίμων χορηγούνται και καυσόξυλα σε άπορους για να καλύψουν τις ανάγκες θέρμανσής τους. “Προσπαθούμε από το φιλόπτωχο να εφοδιάσουμε με ξύλα κάποιες οικογένειες που έχουν ανάγκη” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μήνυμα ελπίδας
“Τα Χριστούγεννα δίνουν το μήνυμα της ελπίδας και της αγάπης και της ειρήνης. Εμείς παρ όλες τις δυσκολίες που περνά ο τόπος και ο λαός μας ελπίζουμε γιατί για εμάς τους Χριστιανούς η ελπίδα δεν είναι μια αφηρημένη έννοια αλλά ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Ελπίζουμε σε Εκείνον που δεν θα μας αφήσει και προσευχόμαστε για τον λαό μας να ειρηνεύει και για όλο τον κόσμο ειρήνη, ιδιαίτερα στις ταραγμένες περιοχές της Μ. Ανατολής εκεί που δόθηκε από τον ουρανό το μήνυμα της ειρήνης” αναφέρει ο κ.κ. Παντελεήμων, σχολιάζοντας το μήνυμα των εορτών, για να προσθέσει πως “στο Πνευματικό Κέντρο της Του Θεού Σοφίας τα παιδιά του κατηχητικού οργάνωσαν μια πολύ ωραία γιορτή και το μήνυμα ήταν οι ισχυροί της γης να κατανοήσουν ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με τα όπλα αλλά με τον διάλογο και την αγάπη και αυτό το λένε τα μικρά παιδιά που είναι τα πιο κατάλληλα να μεταφέρουν αυτή την αγάπη”.

1 σχόλιο

  1. Ου να μου χαθείτε αισχροί παππαδες. Σας έπιασε τώρα ο πόνος.Τον άλλο χρόνο γεμίζετε τις κοιλιές και τις τσέπες σας και φτιάχνετε χρυσά κουστουμάκια. Θεομπαίχτες τσαρλατάνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση