GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση Βενιζέλου-Παπανδρέου...

«Θα εξαντλήσω τις προσπάθειες για ενότητα της παράταξης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στη συνάντηση που...

«Θα εξαντλήσω τις προσπάθειες για ενότητα της παράταξης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε πριν από την ψηφοφορία με τον προκάτοχό του πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Η συνάντηση διήρκεσε είκοσι λεπτά και έγινε με πρωτοβουλία του κ. Βενιζέλου πριν την έναρξη της δεύτερης ψηφοφορίας για εκλογή Προέδρου.

Ο κ. Βενιζέλος άφησε να εννοηθεί ότι δεν υπήρξε ανταπόκριση από την πλευρά του κ. Παπανδρέου, καθώς είπε: «Εγώ είπα αυτά που είχα να πω και λέω όλο το τελευταίο διάστημα».
Περισσότερο από τις λέξεις, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποτύπωσε με τη γλώσσα του σώματος το αποτέλεσμα της συνάντησης με τον κ. Παπανδρέου. Ερωτηθείς σχετικά με μια κίνηση της κεφαλής του ο κ. Βενιζέλος έδειξε ότι δεν υπήρξε συμφωνία με τον πρώην πρωθυπουργό.
«Δεν μου είπε κάτι συγκεκριμένο, αλλά εγώ είπα αυτά που έπρεπε να πω για να διασφαλίσω την ενότητα της παράταξης», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως η θέση του κ. Παπανδρεου «είναι στους συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ».

Σιωπή Παπανδρέου στο ερώτημα αν ιδρύει κόμμα
Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται έτοιμος να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος και μάλιστα ως ημερομηνία της επίσημης δημιουργίας του νέου σχηματισμού διακινείται η 30η Δεκεμβρίου, μία μέρα δηλαδή μετά την προγραμματισμένη τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.
Ερωτηθείς μετά τη συνάντησή του με τον κ. Βενιζέλο, ο Γιώργος Παπανδρέου αρνήθηκε να απαντήσει στα επανειλημμένα ερωτήματα των δημοσιογράφων αν είναι έτοιμος να ιδρύσει νέο κόμμα.

Βενιζέλος προς Παπανδρέου: Μην διασπάσεις την παράταξη
Λίγο μετά τη συνάντηση έγινε γνωστό από συνεργάτες του κ. Βενιζέλου ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να συμβάλει στην ενότητα του χώρου και να μην διασπάσει την παράταξη, καθώς η ενότητα του ΠΑΣΟΚ είναι εθνική, παραταξιακή και ηθική υποχρέωσή του».
Αναφέρθηκε, δε πως «ο κ. Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά στον κ. Παπανδρέου ότι η θέση του είναι στην παράταξη και στα ψηφοδέλτιά της "για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν"».
Τέλος σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες στις προθέσεις του κ. Βενιζέλου είναι η πραγματοποίηση συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά από ενδεχόμενες εθνικές εκλογές, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα θέματα που εχουν προκείψει.

Τι λένε οι Παπανδρεϊκοί
Σύμφωνα με την πλευρά του κ. Παπανδρέου "στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών". Σημειώνεται, δε, ότι "ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως είναι ήδη γνωστό, έχει καταθέσει τις απόψεις του και τις θέσεις του και για την πορεία της χώρας και για την πορεία του κινήματος, που παραμένουν σε ισχύ και είναι αναγκαίες". Όπως αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του κ. Παπανδρεου πρόκειται για "προτάσεις, που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της προϊούσας διάλυσης που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ και παράλληλα, της αναγέννησης και ανασυγκρότησής του". Τέλος σημειώνουν με νόημα οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού: "Επ´ αυτών δεν υπήρξε ουσιαστική απάντηση".

1 σχόλιο

  1. Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤΑΥΓΑ ΤΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΚΙ ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση