GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ένας Τουρκοκύπριος στο Συμβούλιο Γεωστρατηγικών Μελετών της Κύπρου

Στο Συμβούλιο Γεωστρατηγικών Μελετών, που συνέστησε πριν από δύο μήνες ο Πρόεδρος της Kυπριακής Δημοκρατίας, διορίστηκε ο Τουρκοκύπρ...


Στο Συμβούλιο Γεωστρατηγικών Μελετών, που συνέστησε πριν από δύο μήνες ο Πρόεδρος της Kυπριακής Δημοκρατίας, διορίστηκε ο Τουρκοκύπριος Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθηγητής Niyazi Kizilyürek.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, «στο Συμβούλιο αυτό, συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, οι οποίοι συχνά ενημερώνουν τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο».
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο καθηγητής Niyazi Kizilyürek, ο οποίος εξειδικεύεται στα θέματα της Τουρκίας, θα συμβουλεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επί θεμάτων της Μέσης Ανατολής».
Προσθέτει ότι «ο κ. Kizılyürek είναι γνωστός για τις επιστημονικές εργασίες και δημοσιεύσεις του στα θέματα της Τουρκίας και του κυπριακού ζητήματος».
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, αφού συνεχάρη τον Καθηγητή Niyazi Kizilyürek για το νέο ρόλο που αναλαμβάνει, είπε ότι «ο εν λόγω διορισμός αναδεικνύει για ακόμη μια φορά το πόσο μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία η εμπειρογνωμοσύνη του ακαδημαϊκού προσωπικού του Πανεπιστημίου Κύπρου».
Ο Δρ. Niyazi Mustafa Kizilyurek γεννήθηκε στην Ποταμιά της Κύπρου το 1959. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης απ’ όπου έλαβε το Διδακτορικό του το 1990. Το 1995 προσλήφθηκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στη θέση Λέκτορα στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών. Σήμερα είναι Καθηγητής στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών και Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων και επιμελητής συλλογικών τόμων. Επίσης, δημοσίευσε άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. Το επιστημονικό του έργο δημοσιεύτηκε κυρίως στην ελληνική και στην τουρκική γλώσσα αλλά και στα Γερμανικά, Γαλλικά και Αγγλικά.
Οι δημοσιεύσεις του αφορούν σε θέματα όπως είναι η Νεότερη Ιστορία της Τουρκίας, η Ιστορία του Κυπριακού Ζητήματος, ο Εθνικισμός και οι Εθνοτικές Διενέξεις και άλλα.

Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση