GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος του τάνγκο Λεοπόλντο Φεντερίκο

Μία θρυλική μορφή του τάνγκο, ο Λεοπόλντο Φεντερίκο, πέθανε σήμερα σε ηλικία 87 ετών στο νοσοκομείο Sanatorio de la Trinidad όπου νοσηλευ...

Μία θρυλική μορφή του τάνγκο, ο Λεοπόλντο Φεντερίκο, πέθανε σήμερα σε ηλικία 87 ετών στο νοσοκομείο Sanatorio de la Trinidad όπου νοσηλευόταν, στη συνοικία Παλέρμο του Μπουένος Άιρες.

Στη διάρκεια της 55χρονης καριέρας του, ο βιρτουόζος του μπαντονεόν Φεντερίκο συνεργάστηκε με άλλες μεγάλες μορφές του τάνγκο, όπως ο Μαριάνο Μόρες, ο Άστορ Πιατσόλα και ο Χούλιο Σόσα.

"Το τάνγκο είναι ολόκληρη η ζωή μου", έλεγε συχνά ο Φεντερίκο, που είχε τιμηθεί με το βραβείο Carlos Gardel και είχε δύο φορές προταθεί για λατινοαμερικανικό βραβείο Γκράμι.

Ανάμεσα στις πιο γνωστές συνθέσεις του, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ήταν οι: "Cabulero", "Sentimental", "Canyengue", "Bandola zurdo", "Capricho otoñal", "Milonguero de hoy", "Preludio nochero", "Diagonal gris" και "Pájaro cantor".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση