GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ουάσινγκτον: Πέντε κρατούμενοι από το Γκουαντάναμο στο Καζακστάν

Τρεις Υεμενίτες και δύο Τυνήσιοι, οι οποίοι κρατούνταν στη στρατιωτική φυλακή των ΗΠΑ του Γκουαντάναμο για περισσότερα από δέκα χρόν...


Τρεις Υεμενίτες και δύο Τυνήσιοι, οι οποίοι κρατούνταν στη στρατιωτική φυλακή των ΗΠΑ του Γκουαντάναμο για περισσότερα από δέκα χρόνια μεταφέρθηκαν στο Καζακστάν, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το Πεντάγωνο. Αυτή ήταν η τελευταία σε μία σειρά από μεταφορές κρατουμένων με στόχο το κλείσιμο των εγκαταστάσεων.
Η μεταφορά των πέντε κρατουμένων έγινε έπειτα από το πρόσφατο αίτημα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να επισπευθεί η διαδικασία κλεισίματος αυτού του κέντρου κράτησης που καταγγέλλεται διεθνώς καθώς οι περισσότεροι κρατούμενοι εκεί δεν έχουν δικαστεί ούτε έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εις βάρος τους.
Το 2014, οι ΗΠΑ μετέφεραν συνολικά 28 κρατούμενους από το Γκουαντάναμο, τον μεγαλύτερο αριθμό από το 2009 και σύμφωνα με ανώτερο αμερικανό αξιωματούχο περισσότερες μεταφορές κρατουμένων αναμένονται εντός των επόμενων εβδομάδων. Ο πληθυσμός της φυλακής έχει τώρα μειωθεί στους 127.
ΠΗΓΗ: AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση