GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία: Μίλησαν τα Καλάσνικοφ. Σε ποιο χτύπημα είχαν χρησιμοποιηθεί

Σε ποια τρομοκρατική οργάνωση στρέφονται οι Αρχές για την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ, στο Ψυχικό. Εν αναμονή της ανάληψης ευθ...


Σε ποια τρομοκρατική οργάνωση στρέφονται οι Αρχές για την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ, στο Ψυχικό. Εν αναμονή της ανάληψης ευθύνης

Όσον αφορά στην σημερινή επίθεση, έπειτα αυτοψία στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου περισυλλέγησαν 54 κάλυκες από καλάσνικοφ, διαμετρήματος 7,62 mm.

Ο αριθμός των καλύκων υποδηλώνει αυτομάτως ότι οι δράστες έχουν αδειάσει δύο γεμιστήρες. Επειδή είναι σχεδόν απίθανο να άλλαξαν γεμιστήρα εν μέσω της επίθεσης, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι έχουν χρησιμοποιηθεί δύο όπλα τύπου καλάσνικοφ.

Παράλληλα, το γεγονός ότι κάλυκες βρέθηκε στη διασταύρωση της λεωφόρου Κηφισίας με την Οδό Σόχου, απέναντι από το κτίριο της πρεσβείας, οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι οι δράστες πυροβόλησαν από το ανερχόμενο ρεύμα της λεωφόρου.

Καταγράφονται επίσης σημάδια από σφαίρες σε τοίχους και τζάμια της πρεσβείας, ενώ σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, οι δράστες ήταν πιθανότατα τέσσερις και επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο τύπου βαν, με το οποίο και διέφυγαν.

Τι δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας

"Η Ελλάδα παραμένει ασφαλής χώρα. Η πολιτεία είναι απέναντι σε εκείνους που προσπαθούν, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση. Οι σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ δεν θα διαταραχθούν" δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Ταξης Βασίλης Κικίλιας, έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ, στην οποία και έφτασε λίγο μετά τις 10.30 το πρωί.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση