GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πού πηγαίνει το λίπος όταν χάνουμε βάρος

Πολλοί επαγγελματίες στον τομέα της υγείας δεν μπορούν να απαντήσουν σωστά στην ερώτηση αυτή, για το πού πηγαίνει δηλαδή το σωματικό...


Πολλοί επαγγελματίες στον τομέα της υγείας δεν μπορούν να απαντήσουν σωστά στην ερώτηση αυτή, για το πού πηγαίνει δηλαδή το σωματικό λίπος όταν οι άνθρωποι χάνουν βάρος.
Η πιο συχνή παρανόηση μεταξύ των γιατρών, διαιτολόγων και γυμναστών είναι ότι η μάζα που χάνεται, μετατρέπεται σε ενέργεια ή θερμότητα.
«Υπάρχει μια εκπληκτική άγνοια και σύγχυση σχετικά με τη μεταβολική διαδικασία της απώλειας βάρους», λέει ο καθηγητής Andrew Brown, επικεφαλής της Σχολής Βιοτεχνολογίας και Βιομοριακών Επιστημών, UNSW . Η σωστή απάντηση είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος της μάζας, «εκπνέεται» ως διοξείδιο του άνθρακα. Αυτή η μεταβολική διαδικασία παράγει 28 κιλά του διοξειδίου του άνθρακα και 11κιλά νερού.
Ο φυσικός Ruben Meerman, αναφέρει ότι στα 10 κιλά χαμένου λίπους, τα 8,4 κιλά από αυτά εκπνέονται όπως το διοξείδιο του άνθρακα από τους πνεύμονες. Το υπόλοιπο 1,6 κιλά γίνονται νερό, το οποίο μπορεί να απεκκριθεί στα ούρα, τα κόπρανα, τον ιδρώτα, την αναπνοή, τα δάκρυα και άλλα σωματικά υγρά.
Πηγή: www.newsbeast.gr

1 σχόλιο

  1. ΗΔΟΝΗ
    ΕΛΛΑΔΑ Η ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΠΟΥΤΑΝΑ
    ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ
    ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΑΜΟΥΣΕΣ ΑΚΑΠΟΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΙΑ ΝΕΑΡΗ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ
    ΚΑΘΩΣ ΕΜΠΑΙΝΕ ΟΛΟ ΜΕΣΑ , ΕΚΕΙΝΗ ΜΟΥΓΚΡΙΖΕ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΤΑΝ
    «ΤΕΛΕΙΩΝΕ!ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΓΑΜΙΑΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΓΑΜΑ ΜΕ ΕΥΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΣΑΜΠΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΓΕΛΟΙΕ»
    ΕΦΥΓΕΣ ΘΙΓΜΕΝΟΣ.ΠΑΝΤΟΥ ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΓΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΡΑΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΚΕΛΕΙ ΠΟΙΗΣΗ
    «ΑΧ ΜΟΥ ΧΥΣΕ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΡΑΠΗΣ ΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΨΩΛΗ.ΑΧ ΗΔΟΝΗ ΗΔΟΝΗ ΤΡΙΣΗΔΟΝΗ!ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΥΣΤΙΑ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ….»
    ΧΑΟΣ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ.ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΝΑΓΚΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΣΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΑ ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ GAY
    «ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΥΣΤΙΑ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ….»
    Η ΦΟΙΗΤΡΙΑ ΘΕΛΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΟΥΤΕ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ
    ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΟΦΟΥ GAY
    «ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΥΣΤΙΑ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ….»
    ΜΕΤΑΦΟΥΤΟΥΡΙΣΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΣΟΚΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση