GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Μειώστε το ενεργειακό κόστος των βιομηχανιών χάλυβα»

Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των εργαζομένων και της βιομηχανίας του χάλυβα στην Ε.Ε. υιοθέτησε με μεγάλη πλειοψηφία η Ολομέ...


Πρόταση ψηφίσματος για την προστασία των εργαζομένων και της βιομηχανίας του χάλυβα στην Ε.Ε. υιοθέτησε με μεγάλη πλειοψηφία η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Την πρόταση συνδιαμόρφωσε και συνυπέγραψε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη, η οποία στην παρέμβασή της στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής ζήτησε τη μείωση του ενεργειακού κόστους των βιομηχανιών χάλυβα και την άμεση δημιουργία και προώθηση ενός εμπορικού σήματος για προϊόντα χαλυβουργίας που κατασκευάζονται στην Ευρώπη.
Η κ. Σπυράκη έκανε ειδική αναφορά στις περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη ,Ελευσίνα, Αλμυρό και Βελεστίνο) που λειτουργούν οι βιομηχανίες χάλυβα, σημειώνοντας: «Θέλω να υποστηρίξω τις θέσεις εργασίας που δημιουργεί ο χάλυβας στην Ευρώπη, στην Ελλάδα, την Ελευσίνα τη Μαγνησία και τη Θεσσαλονίκη. Με βάση τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Χαλυβουργιών Ελλάδος, η συνολική παραγωγή το 2012 έπεσε σε σχέση με το 2007 κατά 58%. Σε σχέση με τα επίπεδα πριν από την κρίση, δηλαδή το 2007, η εγχώρια ζήτηση έπεσε 82%. Έχει δηλαδή επιστρέψει στα επίπεδα του 1962 . Ενώ οι ελληνικές εξαγωγές στο χάλυβα , έχουν μειωθεί κατά 59%, μόνο την περίοδο 2011-2014».
Η κ. Σπυράκη στην παρέμβασή της υπογράμμισε επίσης πως «είναι απαραίτητο να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για τη μείωση του ενεργειακού κόστους ώστε να μειωθεί και η απόσταση ανάμεσα στο ενεργειακό κόστος στα κράτη μέλη. Και επίσης να φροντίσουμε ώστε να δημιουργηθεί και να προωθηθεί άμεσα ένα εμπορικό σήμα για δίκαια προϊόντα χαλυβουργίας κατασκευασμένα στην Ευρώπη».
Πηγή: www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση